Mafini brez jajc
Okusni, hitro pripravljeni, predvsem pa enostavni mafini brez jajc so primerni za alergike na jajca, z veseljem pa se bodo z njimi posladkali tudi vsi ostali.
Pripomočki za pripravo mafinov brez jajc:
- posoda za mešanje
- žlica
- vilica
- tehtnica
- pekač za mafine
- papirčki za peko mafinov
Sestavine za pripravo mafinov brez jajc
Za 12 mafinov:
- 2 banani
- 60 g sladkorja
- 50 g olja (ali stopljenega masla)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 200 g moke (ali 160 g moke + 40 g kakava – za čokoladno verzijo)
- 30 ml mleka
Postopek priprave mafinov brez jajc
V posodo za mešanje damo banani in ju zmečkamo z vilico. Dodamo sladkor in premešamo. Nato v posodo dodamo še vse ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Pekač za mafine obložimo s papirčki za peko mafinov, lahko pa uporabimo tudi silikonske modele za peko mafinov. Mafine pečemo 15 minut v klasični pečici, ogreti na 180°C.
Mafine postrežemo ohlajene.
Prijetno sladkanje.