Lchf rolada z maskarpone kremo in jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Rolade so tista vrste sladica, ki vedno pašejo. Pravzaprav s svojim gracioznim videzom vedno popestrijo praznične mize in med prvimi poidejo s krožnikov. Pred vami je recept za sočno rolado, ki ne vsebuje pšenične moke in ne kristalnega sladkorja in je primerna za lchf prehranjevanje.

Lchf rolada z maskarpone kremo in jagodami – pripomočki:

  • električni mikser
  • 2 posodi za mešanje
  • žlica
  • pekač 38 x 30 cm
  • silikonska podloga za pečenje ali opcijsko peki papir
  • nož

Lchf rolada z maskarpone kremo in jagodami – sestavine:

Testo:

  • 4 večja jajca
  • 3 žlice sladila sukrin melis v prahu (ali podobnega)
  • 5 žlic razmaščene mandljeve moke

Nadev:

  • 180 ml sladke smetane s 35 % mlečne maščobe
  • 250 g maskarpone sira
  • 3 žlice sladila sukrin melis v prahu (ali podobnega)
  • 1 kavna žlička glukomanan moke (ni obvezno)
  • pest jagod

Opomba:

Količino sladila lahko prilagodite po okusu, kar pomeni za bolj sladko več, za manj sladko manj.

Lchf rolada z maskarpone kremo in jagodami – postopek:

V posodo za mešanje ubijemo jajca in dodamo sladilo sukrin v prahu. Z mikserjem mešamo cca. 5 minut oz. tako dolgo, da dobimo naraslo kremno jajčno zmes.

Nato dodamo 5 žlic razmaščene mandljeve moke in ponovno premešamo, da se moka enakomerno pomeša z jajčno zmesjo.

Uporabimo pekač od pečice in nanj položimo silikonsko podlaga za peko. Če le te nimamo, uporabimo peki papir. Čez silikonsko podlago ali peki papir enakomerno premažemo testo za rolado in damo peči v predhodno ogreto pečico na srednjo rešetko, temperatura 175 stopinj Celzija, klasične peke, približno 15 minut.

Pečeno testo vzamemo iz pečice in še vroče zavijemo v rolo ter pustimo, da se tako ohladi. Če smo uporabili silikonsko podlago, zavijemo rolo kar s pomočjo le te. Če je nimamo, si pomagamo s peki papirjem ali vlažno krpo.

Ko se je testo za lchf rolado ohladilo, se lotimo kreme. V posodi na kratko z mikserjem stepemo sladko smetano, nato dodamo maskarpone sir in sladilo po okusu. Mešamo tako dolgo, da postane krema kompaktna. Če želimo še večjo kompaktnost, kremi dodamo kavno žličko glukomanan moke.

Jagode poljubno narežemo na večje ali manjše kose in jih razporedimo čez kremo. Nato rolado zavijemo in jo za nekaj časa postavimo v hladilnik, toliko, da se sestavine umirijo in sprimejo.

Po želji po vrhu potrosimo še s sukrinom v prahu, narežemo na rezine in ponudimo.

Naslednji dan je še boljša … če vam uspe, da počaka do naslednjega dne.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor