Lchf čokoladni puding brez kuhanja
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni puding v katerem ni dodanega škroba in ne belega sladkorja, je idealen za vse, ki se prehranjujejo po lchf načelu. Njegova priprava je povsem preprosta in hitra, kajti sestavine samo zmešamo in že polnimo skodelice. Okus in struktura pudinga vas bo povsem očarala.

Lchf čokoladni puding brez kuhanja – pripomočki:

  • električni mešalec
  • skleda za mešanje
  • žlica
  • žlička

Lchf čokoladni puding brez kuhanja – sestavine:

  • 200 ml sladke smetane s 35% mlečne maščobe
  • 150 ml vode
  • 3 žlice sladila sukrin v prahu (ali podobnega)
  • 1 žlička glukomanan moke
  • 3 žlice grenkega kakava v prahu

Lchf čokoladni puding brez kuhanja – postopek:

No, pa se lotimo priprave najbolj enostavnega pudinga, ki vas bo popolnoma očaral. V skledo za mešanjem vlijemo sladko smetano, vodo in dodamo sladilo sukrin ter glukomanan moko. Z električnim mešalcem mešamo cca. 3 minute, da se vse lepo pomeša.

Glukomanan moka
Glukomanan moko pridelujejo iz konjak rastline (konjak moka). V kulinariki se uporablja kot gostilo. Čeprav deluje kot škrob, je popolnoma brez škroba in sladkorja. Zato je zelo cenjena moka pri pripravi dietnih jedi in pri sladkornih bolnikih. V želodcu nase veže vodo, ob tem naraste volumen zaužite hrane in zato smo posledično zelo siti. Glukomanan moko zmešamo vedno s hladno vodo (ali katero drugo tekočino), da se lepo zgosti in šele nato jo primešamo v jed (npr. juho, puding kateri se kuha, marmelado …).

Nato primešamo kakav. Spet mešamo cca. 3 minute, da se kakav in smetana lepo združita.

Tako, puding je končan. Sedaj nam preostane samo še, da napolnimo skodelice. Skodelice s pudingom za 2 uri postavimo v hladilnik, ker se bo puding zaradi glukomanan moke še dodatno zgostil.

Lchf čokoladni puding brez kuhanja po želji okrasimo še s stepeno sladko smetano in s prelivom iz jagodičevja. Jaz sem izbrala ribez.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor