Kremne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Kremne rezine so ena od najljubših sladic večine ljudi, ki jih poznam, a sem jih, zaradi bolj zahtevne priprave, delala bolj redko. Temu ni več tako, kajti recept, ki sem ga dobila in tudi sama nekoliko dopolnila, mi je omogočil, da naredim  odlične kremne rezine zelo hitro in preprosto.

Kremne rezine pripravljene po tem receptu so odličnega okusa, kremna tekstura je lahka in krema zelo preprosto narejena, tako da sladica zagotovo uspe tudi manj izkušenim. Po tem receptu bomo pripravili 15 odličnih in zelo okusnih kremnih rezin. Poskusite jih, ne bo vam žal.

Pripomočki za kremne rezine:

 • pekač velikosti 36 x 24 x 6 cm (višina x širina x globina)
 • električni mešalnik

Sestavine za pripravo kremnih rezin:

 • 2 x 250 g svežega že razvaljanega listnega testa
 • 5 g masla (za premaz pekača pred pečenjem drugega dela listnatega testa)

Vaniljeva krema:

 • 1 l mleka
 • 6 jajc
 • 2 vaniljeva pudinga
 • 2 vaniljeva sladkorja
 • 1 velika zvrhana jušna žlica bele gladke moke tip 500
 • 1 velika zvrhana jušna žlica  jedilnega škroba( npr. Gustin)

In še:

 • 500 ml sladke smetane za stepanje
 • sladkor v prahu za posip

Kako pripravimo kremne rezine

Najprej vzamemo listnato testo in vsak del posebej razvaljamo na pomokani površino na debelino približno 3 milimetre, oziroma tako, da se bo testo prilegalo pekaču. Pekač obrnemo na glavo in nanj damo papir za peko, nanj pripravljeno listnato testo. Vzamemo nož in zarežemo testo na 15 enakih kock.

Paziti moramo, da testa ne prerežemo povsem, pač pa samo zarežemo, tako se med peko testo ne bo skrčilo in ga bomo po pečenju lažje rezali na posamezne kocke. Tako narejen prvi del listnatega testa, postavimo v pečico in pečemo po navodilih proizvajalca. Ko je prvi del listnatega testa pečen, ga odstranimo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi nato pa zarezane kocke previdno prerežemo do konca ter pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ponovno vzamemo pekač in ga obrnemo na pravo stran ter malenkostno premažemo z maslom dno in stranjske robove pekača. V namaščen pekač položimo drugi del razvaljanega testa in ga s pomočjo vilice prepikamo po celem. Pekač denemo v pečico in spečemo tudi drugi del testa, tudi tu upoštevamo navodila na embalaži.

Lotimo se kreme.

Vzamemo 6 jajc in dve posodi za mešanje kreme. V prvo posodo damo rumenjake v drugo beljake.

S pomočjo električnega mešalnika beljake zmiksamo v zelo trd sneg ter jih postavimo na stran.

Vzamemo metlico za mešanje in dobro vmešamo rumenjake. Rumenjakom dodamo 2 dl mleka in ponovno dobro premešamo z metlico.

Masi dodamo še 2 vanilijeva pudinga, 5 žlic sladkorja, 2 vanilijeva sladkorja ter vse dobro premešamo.

Sestavinam dodamo še 1 zvrhano žlico moke in 1 zvrhano žlico gustina. Vse skupaj dobro premešamo s pomočjo metlice. Dobiti moramo gladko tekočo maso brez gruic.

Sedaj vzamemo lonec in vanj vlijemo 8 dl mleka. Postavimo ga na štedilnik in počakamo, da mleko zavre. Ko mleko zavre, ogenj zmanjšamo in na nizki temperaturi postopoma vlivamo dobro premešamo jajčno maso, hkrati pa nenehno mešamo s pomočjo metlice.

Maso v loncu kuhamo še nekaj minut, oziroma vse dokler ob nenehnem mešanju z metlico ne dobimo goste kreme. Ko se krema zgosti, jo odstranimo z ognja in počakamo, da se malo ohladi.

No kreme ne hladimo preveč, kajti v še toplo kremo stresemo stepene beljake in jih narahlo, a dobro, vmešamo.

Takoj, ko je krema lepo združena, jo vlijemo v pekač, na pečeno listnato testo. Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se krema popolnoma ohladi.

Med tem časom stepemo sladko smetano. Ko se krema ohladi, vzamemo pekač iz hladilnika in po kremi stresemo stepeno smetano ter jo lepo in enakomerno premažemo. Na lepo zglajeno kremo postavimo narezane kocke listnatega testa, ki smo ga spekli na začetku.

Na koncu čez posujemo še sladkor v prahu.

Kremne rezine so pripravljene, postavimo jih v hladilnik za dobro uro in po poteku tega časa jih že lahko postrežemo.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor