Kremne rezine v kozarcu
Se je tudi vam kdaj zgodilo, da ste si zaželeli neke sladice, potem pa ugotovili, da žal nimate doma vseh potrebnih sestavin. Z malo domišljije si lahko pričarate ta slasten okus tudi po svoje. Ker sem imela žal samo en zavitek listnatega testa, sem se odločila za pripravo malo drugačne kremne rezine.
Kremne rezine v kozarcu – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- 3 plastične posode
- 1 manjša skodelica
- lonec
- metlica za stepanje
- pekač
- nož
- žlica
- 7 desertnih kozarcev
- električni mešalec
Kremne rezine v kozarcu – sestavine
Za 7 oseb
- 4 debelejša jajca
- 100 g moke
- 150 g sladkorja
- 750 ml mleka
- pol vaniljevega stroka ( po želji)
- 2 žlici ruma
- zavitek listnatega testa
- 500 g sladke smetane
Kremne rezine v kozarcu – postopek:
Ločimo beljake od rumenjakov ter jih penasto stepemo do čvrstega in dodamo polovico sladkorja.
Penasto zmešamo rumenjake z ostalim sladkorjem, po želji dodamo še limonin sok.
Od mleka odvzamemo eno zajemalko vročega mleka, dodamo še 2 žlici ruma ter vse skupaj vlijemo k rumenjakovi zmesi. Dodamo še moko in dobro stepemo.
Pripravljeno zmes vlijemo v vroče mleko, mešamo, da se krema zgosti.
Lonec odstavimo iz štedilnika ter dodamo še polovico beljakove zmesi, dobro premešamo, nato pa še ostalo polovico. Za kratek čas damo lonec še malo na ogenj, neprestano mešamo.
Kremo vlijemo v steklene kozarce.
Medtem, ko se krema hladi stepemo sladko smetano, ki ji dodamo dve žlici sladkorja. S sladko smetano obložimo kremo.
Listnato testo razvaljamo, razdelimo na kvadratke, le-te pa na trikotnike.
Pekač obrnemo, položimo nanj trikotnike iz listnatega testa, jih preluknjamo z vilicami ter pečemo 10 minut na 220 stopinjah Celzija.
Našo kremno rezino iz kozarca okrasimo s listnatim trikotnikom.
Prijetno sladkanje!