Kokosove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Kokosove  kroglice so odlične in nepogrešljive sladke bombice. Po svojem okusu zelo spominjajo na Raffaelo kroglice in se preprosto stopijo v ustih.  S svojo mehko in sočno sredico ter nežnim okusom mleka in kokosa, bodo navdušili predvsem najmlajše. Ob primernem shranjevanju v zaprti posodi, lahko v nežnem in sladkem okusu kokosovih kroglic uživamo tudi do deset dni.

Pripomočki za kokosove kroglice

  • električni mikser

Sestavine za kokosove kroglice

Za okoli 1,2 kg kokosovih kroglic:

  • 1 dl mleka
  • 400 g sladkorja
  • 250 g margarine sobne temperature
  • 200 g kokosove moke
  • 400 g mleka v prahu

Za posip:

  • 150 g kokosove moke

Kako naredimo kokosove kroglice

Kokosove kroglice naredimo otročje lahko. Najprej vzamemo 1 dl mleka in 400 g sladkorja. Ti dve sestavini damo v lonec, postavimo na štedilnik in na srednje močnem ognju segrejemo (vmes mešamo, da se sladkor ne prismodi). Ko mleko in sladkor zavreta kuhamo še 2 do 3 minute, sestavine pa med kuhanjem večkrat premešamo.

Po poteku tega časa, kuhano mleko in sladkor pustimo, da se nekoliko ohladita. Med tem pa lahko pripravimo drugi del mase. Vzamemo veliko posodo in vanj najprej damo rumenjake ter jih z mikserjem dobro stepemo. Nato postopoma dodajamo kokosovo moko.

Ko sta kokos in rumenjaki lepo združeni, dodamo še margarino, ki naj bo sobne temperature in ponovno zmiksamo.

Takoj za tem dodamo še 400 g  mleka v prahu in vse skupaj premešamo s pomočjo električnega mikserja. Ko so sestavine lepo združene, jim dodamo še prvi del mase in sicer mleko, ki smo ga prekuhali s sladkorjem.

S pomočjo žlice ali kuhalnice premešamo in dobro združimo vse sestavine ter posodo postavimo v hladilnik za dobri dve uri. Po poteku tega časa, maso vzamemo iz hladilnika in s pomočjo čajne žličke zajamemo maso in oblikujemo kroglico.

Velikost posamezne kroglice naj bo približno 2 cm. Lahko jo po želji naredimo tudi večjo ali manjšo. Pomembno je, da so narejene kroglice čim bolj enakomerne, da lepše izgledajo, ko jih postrežemo.

Tako narejene kroglico povaljamo še v kokosovo moko ter postavimo na servirni krožnik ali v škatlo za shranjevanje. Postopek ponovimo za vse kroglice.

Nasvet
Če se vam med oblikovanjem kroglic zgodi, da masa nekoliko omehča in se vam kroglice lepijo po prstih, maso ponovno vrnite v hladilnik in počakajte 20 minut, da se strdi. Nato se ponovno lotite oblikovanja.

Kokosove kroglice so narejene, hranite jih v hladilniku v pokriti posodi in uživajte v odličnem okusu.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor