Jagodni piškoti z belo čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Jagodni piškoti z belo čokolado niso klasični krhki piškoti. To so piškoti, ki vsebujejo sveže jagode, ugriz vanje je mehak in poln okusa. Pa še priprava je zelo preprosta, kajti vse sestavine se enostavno zmešajo z mikserjem.

 

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-4Jagodni piškoti z belo čokolado – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • pekač
  • peki papir

Jagodni piškoti z belo čokolado – sestavine:

Za 2 velika pekača od pečice

  • 1 jajce
  • 6-8 jagod (odvisno od velikosti jagod)
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 60 g masla
  • 160 g mehke moke
  • 1 vrečica vinskega kamna
  • 130 g bele čokolade
  • 100 g smetanovega kremnega sira
  • naribana pomaračna (ali limonina) lupinica

Jagodni piškoti z belo čokolado – postopek:

Jajce ubijemo v skledo za mešanje, dodamo sladkor, vanilin sladkor in omehčano maslo ter vse skupaj zmešamo v kremno zmes. Nato dodamo smetanov kremni sir in premešamo.

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-1Belo čokolado sesekljamo na drobne koščke in jo dodamo v maso. Premešamo z žlico.

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-2Na drobne koščke sesekljamo tudi jagode in jo skupaj z naribano pomarančno lupinico primešamo v maso. Na koncu dodamo še moko z vinskim kamnom in premešamo z žlico.

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-7Pekač obložimo s peki papirjem in nanj z žličko nadevamo kupčke. Pekač damo za 15 minut v hladilnik. Jagodne piškote z belo čokolado pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 15 minut.

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-3Prijetno sladkanje!

Jagodni-piskoti-z belo-cokolado-6

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor