Jagodni piškoti z belo čokolado
Jagodni piškoti z belo čokolado niso klasični krhki piškoti. To so piškoti, ki vsebujejo sveže jagode, ugriz vanje je mehak in poln okusa. Pa še priprava je zelo preprosta, kajti vse sestavine se enostavno zmešajo z mikserjem.
Jagodni piškoti z belo čokolado – pripomočki:
- tehtnica
- posoda za mešanje
- električni mešalec
- žlica
- deska za rezanje
- nož
- pekač
- peki papir
Jagodni piškoti z belo čokolado – sestavine:
Za 2 velika pekača od pečice
- 1 jajce
- 6-8 jagod (odvisno od velikosti jagod)
- 100 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 60 g masla
- 160 g mehke moke
- 1 vrečica vinskega kamna
- 130 g bele čokolade
- 100 g smetanovega kremnega sira
- naribana pomaračna (ali limonina) lupinica
Jagodni piškoti z belo čokolado – postopek:
Jajce ubijemo v skledo za mešanje, dodamo sladkor, vanilin sladkor in omehčano maslo ter vse skupaj zmešamo v kremno zmes. Nato dodamo smetanov kremni sir in premešamo.
Belo čokolado sesekljamo na drobne koščke in jo dodamo v maso. Premešamo z žlico.
Na drobne koščke sesekljamo tudi jagode in jo skupaj z naribano pomarančno lupinico primešamo v maso. Na koncu dodamo še moko z vinskim kamnom in premešamo z žlico.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj z žličko nadevamo kupčke. Pekač damo za 15 minut v hladilnik. Jagodne piškote z belo čokolado pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 15 minut.