Jagode v kozarcu
Obožujem jagode v vseh oblikah. Zame je to zraven malin in češenj, najboljše sadje. Ne samo, da imajo že noro lep izgled, barvo, vonj, cvet, tudi okus je naravnost božanski. V bistvu z eno besedo: popolne so. Kuhanje je moja strast, vendar občasno si privoščim “hitro” kuhanje, kar pomeni, da posežem po pripravkih za hitro kuhanje. In ta čudovit recept je narejen s pomočjo pripravljenih sestavin za kreme.
Jagode v kozarcu – pripomočki:
- blender
- cedilo
- električni mešalec
- 2 posodi za mešanje krem
- žlica
- tehtnica
Jagode v kozarcu – sestavine:
Za 6 kozarcev 300 ml
- 500 g svežih jagod
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 6oo ml sladke smetane
- 1 jagodna krema za torte Dr.Oetker
- 1 vanilijev puding brez kuhanja Dr.Oetker Galetta
Jagode v kozarcu – postopek:
Jagode na cedilu pod tekočo vodo splahnemo in očistimo pecljev.
V blender damo jagode, sladkor in vanilij sladkor.
Vse sestavine zmiksamo v jagodni pire. Ne dodajamo nobene tekočine, ker želimo, da je pire gost.
Po navodilu iz vrečke v posodi zmešamo vanilijev puding brez kuhanja in ga takoj enakomerno razporedimo v kozarce.
Na puding nanesemo jagodni pire in nato se lotimo po navodilu iz škatle jagodne kreme za torte. Slednja naj ne bo preveč kompaktno stepena, raje naj ostane bolj rahla. Pri kremi sem uporabil 100 ml več sladke smetane kot je priporočeno na navodilu. Kremo enakomerno razdelimo v kozarčke čez jagodni pire. Vsak kozarček okrasimo s svežo jagodo. Postrežemo lahko takoj ali spravimo v hladilnik.