Jabolčno bananin cheesecake
Print Friendly, PDF & Email

Kremni sir, dušena jabolka, banane in pridih cimeta, obljubljajo čudovito sladico jabolčno bananin cheesecake. Drobljenec iz mandljev in lešnikov, pa poskrbi za hrustljavost sladice.

Jabolčno bananin cheesecake – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mikser
  • posoda za mešanje
  • sekljalnik
  • žlica
  • vilica
  • nož
  • kozica
  • tortni model premera 24 cm

Jabolčno bananin cheesecake – sestavine:

Piškotno dno:

  • 150 g maslenih piškotov
  • 65 g masla
  • 3 žlice mleka

Kremni nadev:

  • 400 g kremnega sira ali pasirane skute
  • 500 g maskarpone sira
  • 3 jajca
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 žlice mandljeve moke

Jabolčno bananin nadev:

  • 500 g jabolk
  • 3 večje banane
  • žlička cimeta
  • sok pol limone
  • 2 žlici sladkorja

Drobljenec:

  • 50 g mandljev
  • 50 g lešnikov
  • 100 g masla

In še:

  • malo stopljene čokolade za preliv

Jabolčno bananin cheesecake – postopek:

V sekljalniku zmeljemo piškote v moko in nato primešamo stopljeno maslo in 3 žlice mleka. Piškotno testo enakomerno razporedimo po dnu pekača za torto.Nato zmešamo kremni sir in maskarpone in dodamo sladkor in vaniljev sladkor. Količino sladkorja odmerimo po želji.Primešamo še jajca.Dodamo še 3 žlice mandljeve moke. Kremo prelijemo po piškotnem dnu in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija z ventilacijo, za 30 minut, da se na vrhu naredi rahla skorjica.Jabolka olupimo in z nožem narežemo na tanke krhlje. Prelijemo jih z limoninim sokom in dodamo sladkor. Nato jih cca. 5 minut dušimo.Banane olupimo in jih z vilico pretlačimo. Nato bananin pire primešamo k dušenim jabolkom.Mandlje in lešnike v sekljalniku grobo zmeljemo in primešamo mrzlo maslo, da dobimo drobljenec. Nič ne bo narobe, če bomo uporabili samo eno vrsto oreščkov, npr. samo lešnike ali samo mandlje. Če nimamo ne enih ne drugih, lahko uporabimo tudi orehe.Po 30-ih minutah peke, se je na vrhu kreme naredila rahla skorjica in sedaj po vrhu čist na rahlo naložimo jabolčno bananin nadev.Po vrhu nadrobimo drobljenec iz oreščkov in masla in damo ponovno pečico na 180 stopinj Celzija, ventilacija za 30 minut.

Ko se sladica nekoliko ohladi in postane kompaktna, po vrhu poškropimo s stopljeno čokolado in ponudimo. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor