Hitro pripravljeni čokoladni bonboni
Print Friendly, PDF & Email

Hitro pripravljeni čokoladni bonboni so prava izbira, ko nas pokličejo gostje, ko so že na poti ali ko se nam ne ljubi pripravljati kaj bolj kompliciranega, pa bi vseeno radi razvajali naše obiske z nečim drugačnim in pregrešno okusnim. Če smo sami povabljeni v goste, jih lahko podarimo gostiteljem kot pozornost, ki smo jo izdelali sami. Prav tako so več kot primerni za darilo za valentinovo, obletnice, dan žena, materinski dan, rojstni dan … Priprava je res enostavna in potrebujemo le 2 sestavini, ki jih imamo že v omari.

Pripomočki za hitro pripravljene čokoladne bonbone:

  • ena večja in ena manjša posoda za vodno kopel
  • žlica
  • silikonski model s srčki ali drugimi oblikami
  • skledice

Sestavine za hitro pripravljene čokoladne bonbone:

  • čokolada (mlečna in temna, količina je odvisna od velikosti modela, naj pa bo brez polnil ali drugih dodatkov, kot so rozine, lešniki … za občutek: iz 150 g čokolade je nastalo 13 srčkov)
  • poljubne začimbe (recimo cimet) ali eterična olja (taka, ki so užitna!)

Postopek za hitro pripravljene čokoladne bonbone:

Čokoladne bonbone pripravimo tako, da najprej nalomimo izbrano mlečno in temno čokolado na koščke in jo damo v manjšo posodo. To posodo postavimo v večjo, v katero nalijemo par centimetrov vode. Vse skupaj postavimo na štedilnik. Pazimo, da voda v spodnji posodi ne zavre, ampak samo rahlo brbota. Čokolada v zgornji se bo tako enakomerno in lepo stopila. Potem jo premešamo.

Pripravimo si izbrane dodatke, s katerimi bomo našim čokoladnim bonbonom dodali okus. Jaz sem izbrala cimet in eterična olja: sivko, divjo pomarančo, limono (ta se po mojem mnenju oziroma okusu najbolje ujame z belo čokolado), pepermint. Seveda lahko izberemo še kakšno drugo začimbo ali eterično olje, po lastnem okusu pač. 😉 Ker sem delala čokoladne bonbone s tremi različnimi okusi, sem stopljeno čokolado razporedila v tri skledice, po eno za vsak okus. V vsako skledico sem dodala malo izbrane začimbe (v mojem primeru je bil to cimet) in eterično olje (izbrala sem divjo pomarančo in sivko). Seveda lahko med sabo dodatke tudi kombiniramo.

Pripravila sem si še silikonski model v obliki srčkov. Napolnila sem ga s tremi različnimi okusi čokolade. Iz 150 g čokolade sem dobila 13 srčkov. Sicer pa je čisto odvisno, kako velik model imamo.

Model s čokolado previdno potresemo, da se znebimo čim več zračnih mehurčkov in da se čokolada lepo razporedi. Postavimo ga na ravno površino, da se čokolada strdi. Če se nam mudi, lahko model postavimo v hladilnik. Ko so čokoladni bonboni strjeni, jih previdno vzamemo iz modela. Lahko jih postrežemo gostom ali lično zavite podarimo kot sladko darilo. 😉

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor