Ganache iz bele čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Ganache iz bele čokolade je žametna krema polnega okusa, ki jo zelo preprosto pripravimo. Idealna je za nadevanje in dekoracijo tort, cupcake-ov ter ostalih sladic, kot tudi za kremo pod tičino maso. Ganache iz bele čokolade se krasno poda k vsaki vrsti sadja (tako svežemu kot suhemu sadju).

ganache_iz_bele_cokolade_8

Pripomočki za pripravo ganacha iz bele čokolade

  • 2 kozici
  • stepalo ali metlica
  • skleda
  • električni mešalnik
  • hladilnik

Sestavine za pripravo 250 g ganacha iz bele čokolade

  • 150g bele čokolade
  • 100 ml smetane za kuhanje UHT

Postopek za pripravo ganahce iz bele čokolade

Ganache iz bele čokolade se lotimo pri beli čokoladi. Uporabimo lahko belo čokolado v kapljicah ali pa sesekljamo tablico bele čokolade, saj se majhni koščki hitreje stalijo. Pomembno je, da uporabimo čimbolj kvalitetno belo čokolado. Na štedilnik, na srednji ogenj, postavimo posodo z malo vode in jo prekrijemo z drugo v katero stresemo belo čokolado in jo mešamo tako, da jo bomo stalili na bagnomariji oziroma na vodni sopari.

ganache_iz_bele_cokolade

Medtem, ko se bela čokolada tali, ji primešamo smetano za kuhanje UHT, ki naj ima sobno temperaturo (ne sme biti direkt iz hladilnika). Pri tem receptu uporabimo smetano za kuhanje saj dobimo z njo bolj kompaktno kremo kot bi jo dobili s smetano za stepanje.

ganache_iz_bele_cokolade_1

Z neprestanim mešanjem nadaljujemo dokler se bela čokolada popolnoma ne stali. Pri tem pa moramo biti pozorni na temperaturo, ki ne sme presegati 45 stopinj Celzija, zato je najbolje, da si pomagamo s kuhinjskim termometrom.

ganache_iz_bele_cokolade_2

V par minutah se bo bela čokolada popolnoma stalila v smetani za kuhanje in dobili bomo prelepo gladko žametno kremo.

ganache_iz_bele_cokolade_3

Sedaj jo preložimo v posodo s visokimi robovi, pustimo, da se malo ohladi in postane mlačna, nato jo pokrijemo s folijo za živila ter jo postavimo v hladilnik vsaj za 4 ure, še bolje pa kar za celo noč.

ganache_iz_bele_cokolade_4

Po počitku v hladilniku dobimo ganache iz bele čokolade zgoščeno in pripravljeno na zadnji korak. Z električnim mešalnikom nekaj sekund miksamo ganache iz bele čokolade, da dobimo svetlo, homogeno in puhasto ganache.

ganache_iz_bele_cokolade_5

Naša ganache iz bele čokolade je sedaj pripravljena na nadaljnjo uporabo; naj bo to dekoracija torte, nadev kolača ali kaj drugega. Lahko se jo postreže tudi kot samostojno sladico.

ganache_iz_bele_cokolade_7

Ganache iz bele čokolade lahko hranimo do tri dni v hladilniku, se bo pa malo bolj strdil.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 37 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor