Flambirane banane
Print Friendly, PDF & Email

Aromatična sladica, ki jo preprosto morate pripraviti. Priprava ni zahtevna, čeprav se vam bo mogoče zdelo tako, če niste ravno vešči flambiranja. Pripravite jo, ne bo vam žal.

Flambirane banane

Flambirane banane – pripomočki

  • vžigalnik

Flambirane banane – sestavine

Za 2 osebi

  • 2 banani
  • 20 g masla
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 4 žlice ruma ali konjaka
  • čokolada v kapljicah (cca. 3 žlice) ali 2 rebri (vrstici) mlečne čokolade
  • po želji stepena sladka smetana in sladoled

Flambirane banane – priprava

Najprej v vodni kopeli stopimo čokolado. To naredimo tako, da v večjo posodo nalijemo samo toliko vode, da prekrije dno. Na to posodo postavimo manjšo posodo, v katero damo čokolado. Vodo zavremo in pri nizki temperaturi topimo čokolado. Mešamo, da se nam ne zažge. Če bomo uporabili dovolj kvalitetno čokolado, se nam ta ne bo prijemala posode. Ko je čokolada popolnoma stopljena, jo pustimo ob strani.

Flambirane banane

Medtem v ponev damo cca. 20 g masla in ga stopimo. Banani narežemo po dolgem in ko je maslo stopljeno, dodamo banane.

 

Flambirane banane

Banane pri srednji temperaturi popečemo na obeh straneh. Pazimo, da jih ne zlomimo, ko jih obračamo. Vmes posujemo s sladkorjem.

Flambirane banane

Nato v ponev in po bananah polijemo rum ali konjak. Z vžigalnikom prižgemo in pustimo, da ogenj ugasne in alkohol izhlapi.

Flambirane banane

Banane so tako pripravljene. Previdno jih damo na krožnik, dodamo omako, ki je nastala in kar z žlico po vrhu polijemo s stopljeno čokolado. Po želji lahko zraven ponudimo še stepeno sladko smetano in vanilijev sladoled.

Flambirane banane

Pa veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor