Enkratni kakijevi mafini
Print Friendly, PDF & Email

Jeseni imamo krasno sezonsko sadje, ki je kaki. In seveda, zakaj jih ne bi spremenili v pecivo. Enkratni kakijevi mafini so slastno pecivo, ki ga hitro pripravimo in, ki s svojim okusom presenetijo naše goste, ali pa nam popestrijo začetek dneva.

enkratni-kakijevi-mafini_11

Pripomočki za pripravo kakijevih mafinov

  • skleda, metlica in jušna žlica
  • palični mešalnik
  • pekač in papirnate posodice za mafine

enkratni-kakijevi-mafini_1Sestavine za 12 kakijevih mafinov

  • 2-3 kakiji
  • 250 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 80 ml olja
  • 2 jajci
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • ščepec soli

Postopek za pripravo kakijevih mafinov

Kakije naprej operemo, posušimo ter jim odstranimo pecelj in peške. Velikost kakijev je tista, ki odloča število kakijev, ki jo bomo uporabili. Očiščene kakije zrežemo  na večje kose in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo kakijev pire.

enkratni-kakijevi-mafini

Nasvet
V primeru, da imamo kakije bolj trde sorte kot so na primer sorta vanilja, je dobro, da jih preden jih zmiksamo, malo pokuhamo z dvema žličkama sladkorja, da se zmehčajo. Nato zmiksamo in pustimo, da se kakijev pire pohladi.

V skledi ubijemo dve jajci in jim primešamo sladkor.

enkratni-kakijevi-mafini_2

Sedaj sledijo še vse ostale mokre sestavine: mleko, olje in kakijev pire.

enkratni-kakijevi-mafini_3

enkratni-kakijevi-mafini_6

Vse mokre sestavine dobro premešamo ter jim dodamo suhe sestavine: moko in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali ter ščepec soli. Pomešamo, da se vse sestavine dobro povežejo in pazimo, da ne nastanejo grudice.

enkratni-kakijevi-mafini_7

Ideja
Hitro lahko spremenimo enkratne kakijeve mafine v kakavove, 20 gramov moke zamenjamo s 20 grami kakava v prahu.

V pekač položimo papirnate posodice za peko mafinov in jih  s pomočjo južne žlice napolnimo z dobljeno maso na ¾ saj bodo med peko zrasli. Dobili bomo 12 enkratnih kakijevih mafinov.

enkratni-kakijevi-mafini_9

Kakijeve mafine pečemo v ogreti ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija približno 20 minut.

enkratni-kakijevi-mafini_10

Enkratni kakijevi mafini so sočni, okusni in pripravljeni na degustacijo, saj najboljši so dokler so še malo mlačni.

enkratni-kakijevi-mafini_13

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor