Enkratni kakijevi mafini
Jeseni imamo krasno sezonsko sadje, ki je kaki. In seveda, zakaj jih ne bi spremenili v pecivo. Enkratni kakijevi mafini so slastno pecivo, ki ga hitro pripravimo in, ki s svojim okusom presenetijo naše goste, ali pa nam popestrijo začetek dneva.
Pripomočki za pripravo kakijevih mafinov
- skleda, metlica in jušna žlica
- palični mešalnik
- pekač in papirnate posodice za mafine
Sestavine za 12 kakijevih mafinov
- 2-3 kakiji
- 250 g moke
- 120 g sladkorja
- 150 ml mleka
- 80 ml olja
- 2 jajci
- 1 vrečka pecilnega praška
- ščepec soli
Postopek za pripravo kakijevih mafinov
Kakije naprej operemo, posušimo ter jim odstranimo pecelj in peške. Velikost kakijev je tista, ki odloča število kakijev, ki jo bomo uporabili. Očiščene kakije zrežemo na večje kose in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo kakijev pire.
V skledi ubijemo dve jajci in jim primešamo sladkor.
Sedaj sledijo še vse ostale mokre sestavine: mleko, olje in kakijev pire.
Vse mokre sestavine dobro premešamo ter jim dodamo suhe sestavine: moko in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali ter ščepec soli. Pomešamo, da se vse sestavine dobro povežejo in pazimo, da ne nastanejo grudice.
V pekač položimo papirnate posodice za peko mafinov in jih s pomočjo južne žlice napolnimo z dobljeno maso na ¾ saj bodo med peko zrasli. Dobili bomo 12 enkratnih kakijevih mafinov.
Kakijeve mafine pečemo v ogreti ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija približno 20 minut.
Enkratni kakijevi mafini so sočni, okusni in pripravljeni na degustacijo, saj najboljši so dokler so še malo mlačni.
Dober tek!