Domači “kinder country”
Print Friendly, PDF & Email

Vsi vemo, da so najboljše sladice tiste, ki nastanejo izpod naši rok, a včasih se prileže tudi kakšna kupljena sladica. Moja najljubša sladka tablica je kinder country, a je vedno premajhna. Zato sem se lotila priprave te sladice kar v domači kuhinji. Izdelava ni zahtevna, rezultat pa je vrhunski. Za pripravo te sladice potrebujemo le nekaj sestavin in je ni potrebno peči.

Domači “kinder country” – pripomočki:

  • manjši pekač (30 x 20 cm)
  • papir za peko
  • kozica in lonček za kuhanje nad soparo
  • žlica
  • električni mešalnik
  • skleda
  • cedilo
  • tehtnica

Domači “kinder country” – sestavine

Za oblat:

  • 20 g ekspandiranega riža
  • 20 g ekspandiranih žitaric
  • 100 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade

Za belo kremo:

  • 1,5 dcl sladke smetane za stepanje
  • 200 g bele čokolade

In še:

  • žlica grenkega kakava

Domači “kinder country” – postopek:

Temno in mlečno čokolado razlomimo na manjše kocke in jo počasi topimo nad soparo.

Domači "kinder country"

Med tem časom obložimo pekač s papirjem za peko. Da bo papir ostal na mestu, ga lahko pritrdimo s ščipalkami za perilo. V pekač stresemo ekspandiran riž in druge žitarice.

Domači "kinder country"

Ko se čokolada povsem raztopi, jo polijemo čez žitarice in dobro premešamo. Z žlico pritisnemo maso navzdol, da dobimo oblat. Pustimo, da se dobro ohladi in čokolada strdi.

Domači "kinder country"

Na koščke nalomimo tudi belo čokolado in jo segrevamo nad soparo. Vmes stepemo sladko smetano. Staljena čokolada naj se malo ohladi, nato pa jo primešamo sladki smetani. Belo kremo prelijemo čez oblat in pecivo postavimo v hladilnik.

Domači "kinder country"

Preden se bela krema povsem strdi, po pecivu enakomerno (s pomočjo cedila) posujemo malo grenkega kakava. Po želji lahko naredimo čokoladni obliv, kot je pri originalni sladici, a je pecivo že sedaj zelo sladko. Pustimo, da se sladica do konca strdi – najbolje v hladilniku.

Domači "kinder country"

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.1]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Ena misel o “Domači “kinder country”

  • 26. oktobra 2016 pri 15:59
    Permalink

    Espandiran ali “napihnjen” riž in žitarice je moč kupiti v večjih živilskih trgovinah (Interspar), najbrž pa je večja izbira v trgovinah z zdravo prehrano, drogerijah (DM, Müller).

Dodaj odgovor