Dobre skutne rezine z borovnicami
Skuta in borovnice brez dvomov obetajo odlično sladico. Dobre skutne rezine z borovnicami so preprosto pecivo, katere za pripravo ne zahtevajo veliko časa in tudi ne posebnih kuharskih veščin, zato so primerne tudi za začetnike v kuhinji.
Dobre skutne rezine z borovnicami – pripomočki:
- tehtnica
- električni mešalec
- posoda za mešanje
- žlica
- pekač mere 35 x 20 cm
- peki papir
Dobre skutne rezine z borovnicami – sestavine:
Testo:
- 3 jajca
- 100 g sladkorja (ali po okusu)
- 150 g namenske moke za pecivo (ali gladke)
- 80 ml olja
- 5 g pecilnega praška
- 8 g vaniljevega sladkorja
Skutna krema:
- 500 g nepasirane skute (lahko tudi pasirane)
- 3 jajca
- 100 g sladkorja (ali po okusu)
- 8 g vaniljevega sladkorja
- 200 g kisle smetane
- 1 žlica limoninega soka in če imamo bio limono, še naribano limonino lupinico.
- 1 vrečka praška vaniljevega pudinga (38 g)
In še:
- 250 g borovnice
- 2 žlički sladkorja v prahu za posip
Dobre skutne rezine z borovnicami – postopek:
V posodi najprej zmešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor. Mešamo tako dolgo, da dobimo jajčno kremno zmes. Nato dodamo vse ostale sestavine za testo.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno poravnamo testo. Pomagamo si z lopatko ali žlico.
Čez testo enakomerno porazdelimo sveže borovnice. Uporabimo lahko gozdne ali sibirske borovnice, tako kot v mojem primeru.
Sedaj se lotimo skutne kreme. V posodo za mešanje odmerimo vse sestavine za skutno kremo in jih zmešamo z električnim mešalcem.
Skutno kremo enakomerno prelijemo čez borovnice in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 50 minut oz. odvisno od pečice.
Pečeno pecivo pustimo, da odstoji vsaj pol ure ali več, da postane kompaktno. Nato ga narežemo na rezine, po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Dober tek!