Čokoladni žepki iz listnatega testa
Sladica na hitro? In enostavno? A res dobra, da si poližemo prste na koncu – in bi “še en kos”! Čokoladni žepki iz listnatega testa so to, kar si v tem primeru želimo.
Pripomočki za čokoladne žepke iz listnatega testa:
- papir za peko
- pečica
Sestavine za čokoladne žepke iz listnatega testa:
Za 7 do 9 žepkov:
- 1 rolica listnatega testa 275 g
- 100 g čokoladnega ali lešnikovega namaza (poljubnega)
- 1/4 žličke cimeta
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
Postopek za čokoladne žepke iz listnatega testa:
Rolico listnatega testa damo na sobno temperaturo vsaj 5 minut pred pričetkom izdelave čokoladnih žepkov. Prav tako si pripravimo čokoladen, lešnikov, ali kakršenkoli podoben namaz, po vaših željah. Jaz sem tokrat vzela čokoladni namaz s koščki piškotov.
Testo v rolici je že razvaljano in ga samo narežemo na 15 kvadratkov. Če pa imamo testo, ki ga moramo razvaljati sami, potem razrežemo testo na čisto poljubne kvadrate, lahko tudi kroge ali trikotnike.
Na polovičko kvadratov nadevamo naš poljubni nadev. Damo ga na sredino in z žličko samo rahlo razmažemo v obliki kroga.
Z drugo polovico listnatih kvadratov pokrijemo spodnje, premazane z nadevom ter kar s prsti rahlo pritisnemo robove skupaj. Zgoraj v testo z ostrim nožem zarežemo par kratkih rezov in žepke preložimo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko.
Sedaj razžvrkljamo jajce, ki mu dodamo mleko ter cimet. Ko imamo iz tega gladko zmes, jo premažemo preko čokoladnih žepkov.
V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, pečemo žepke med 12 in 15 minutami. Iz pečice jih vzamemo, ko so po vrhu lepe zlato – rjave barve.
Čokoladne žepke iz listnatega testa lahko postrežemo še mlačne (kajti vem, težko se jim je upreti) ali pa bodo odličen prigrizek tudi hladni.
Prijetno sladkanje 🙂