Čokoladni souffle z mehkim srcem
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni souffle z mehkim srcem je božanska sladica, ki je vsem všeč. Preprost recept, ki pa vedno naredi enkraten vtis na tistega, ki mu čokoladni soufle z mehkim srcem ponudimo. Prihod na dan mehke sredice, ki se razlije po krožniku  je ob prvem grižljaju vedno presenečenje tudi kadar veš kaj te čaka.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_1

Pripomočki za pripravo čokoladnih soufflejev

  • 1 kozicka, 2 skledi
  • metlica, zajemalka
  • 8 malih pekačev
  • folija za živila
  • zamrzovalnik, peč
  • servirni krožnik

Sestavine za 8 čokoladnih soufflejev

  • 200 g temne čokolade
  • 200 g masla
  • 160 g sladkorja
  • 40 g moke
  • 4 jajca
  • sladkor v prahu za posip

Postopek priprave čokoladnih soufflejev

Prvi korak je priprava pekačev. Te res zelo dobro namastimo in pomokamo ali potresemo s kakavom, vsak kotiček mora biti prekrit, kajti drugače bodo težave pri jemanju pečenih soufflejev ven.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_14

Sedaj postavimo na ogenj kozico z vodo, vanj skledo, ki se ne sme dotikati vode, in na »bagnomariji« stalimo temno čokolado, maslo in sladkor. Da bo postopek taljenja hitrejši priporočam uporabo čokoladnih kapljic ali pa na drobno nasekljane čokolade, tudi maslo je najbolje narezati na majhne koščke.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_8

Dobili smo lepo, temno zmes enkratnega vonja.  Zmes pustimo malo pohladi, da ne bi jajca zaradi prevelike toplote zakrknila. Čokoladno zmes preložimo v skledo, ji eno po eno primešamo jajca ter vsakič dobro premešamo.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_9

V skledo, vso naenkrat, presejemo gladko moko in z metlico dobro premešamo, da ne bo grudic.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_10

Zmes za souffle, s pomočjo zajemalke, enakomerno razdelimo v male pekače, ki smo jih predhodno namastili, v vsakega gre približno 100 gramov.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_11

Napolnjene pekače pokrijemo s folijo za živila in jih za 4 ure postavimo v zamrzovalnik, da se spočijejo.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_12

Čokoladne souffleje pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija, 19 minut pri statični pečici. V primeru uporabe ventilacijske pečice pa se le to segreje samo na 200 stopinj Celzija in peče le 17 minut. Čas peke je zelo pomemben, ker če ga podaljšamo ob prvem grižljaju ne bo ven priteklo mehko srce ampak bomo imeli navaden souffle.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_4

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_5

Pečene souffleje, prevrnemo na krožnik, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

cokoladni-souffle-z-mehkim-srcem_1

Naš čokoladni soffle z mehkim srcem je pripravljen ampak pozor: ne pozabite, da je še zelo vroč 😉

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 32 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor