Čokoladni sladoled iz 2 sestavin
Print Friendly, PDF & Email

Da lahko naredimo čokoladni sladoled iz 2 sestavin, se sliši skoraj neverjetno. A prav ste prebrali. Ne potrebujete smetane, niti aparata za sladoled. Tako enostavno je, da sem prepričana, da ga boste kmalu poskusili. Jaz pa vam obljubim, da vam ne bo žal. Zares si boste obliznili prste.

Čokoladni sladoled iz 2 sestavin – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda s pokrovom za zmrzovanje
  • blender
  • žlica

Čokoladni sladoled iz 2 sestavin – sestavine:

Na dve banani damo 3 žlice čokolade v prahu. Količino prilagodite potrebam in okusu.

  • 2 bolj zreli banani
  • 3 žlice čokolade v prahu

Čokoladni sladoled iz 2 sestavin – postopek:

Za čokoladni sladoled iz dveh sestavin, katerega osnova so banane, izberemo čimbolj zrele banane. Najbolj sladke so tiste, ki imajo na olupku že črne pikice in jih običajno lahko kupimo po polovični ceni. Ko banane olupimo, so v notranjosti še vedno kremno bele barve. Narežemo jih na kolobarje.

Bananine kolobarje zložimo v plastično posodo, jih pokrijemo s pokrovom in damo v zamrzovalnik. Uporabimo jih lahko po približno 2 urah. Seveda pa lahko pripravimo večjo količino in naredimo zaloge za večkrat.

Zmrznjene banane damo v blender (ali podoben mešalnik). Počakamo nekaj minutk, da se malenkost odtalijo, da ne bomo uničili aparata.

Dodamo 3 žlice čokolade v prahu. Lahko tudi malo manj ali več – stvar okusa.

Miksamo tako dolgo, da se banane in čokolada lepo povežejo. Za lažje miksanje lahko dodamo 1 ali 2 žlici hladne vode (po želji lahko tudi mleko). Sicer pa večkrat ustavimo aparat in premešamo.

Čokoladni sladoled postrežemo takoj. Po vrhu lahko posujemo še malo čokolade v prahu.

Prijetno sladkanje!

Če radi pripravljate domače sladolede – poskusite tudi sladoled piškotek, bananin sladoled s koščki čokolade ali sladoled Nutella. Sladoled lahko postrežemo v prikupnih čokoladnih skodelicah.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor