Čokoladni piškoti s koščki čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni piškoti s koščki čokolade so prava poslastica za vse ljubitelje čokolade. Naredila sem jih skupaj s sestro za večer z družabnimi igrami. Za to priložnost sva naredili velike piškote in uporabili vse 3 vrste čokolade. Rezultat pa je bil – prepričajte se sami – odličen!

Priprava je čisto enostavna!

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-1

Čokoladni piškoti s koščki čokolade – pripomočki:

  • pekač
  • peki papir
  • plastična posoda
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica

Čokoladni piškoti s koščki čokolade – sestavine:

Za približno 20 velikih piškotov:

  • 200 g masla
  • 190 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 275 g moke
  • 75 g nesladkanega kakava
  • pol pecilnega praška
  • 2 žlici mleka
  • 2 vrstici bele čokolade
  • 2 vrstici mlečne čokolade
  • 1 vrstica temne čokolade

Razmerje med različnimi vrstami čokolade si razporedimo po okusu.

Čokoladni piškoti s koščki čokolade – postopek:

Pripravimo pekač in pečico segrejemo na 180 °C. Čokolado prelomimo na manjše koščke (velikosti polovice enega koščka).

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-3

Penasto vmešamo maslo, sladkor in jajce.

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-2

Dodamo kakav, moko, pecilni prašek in mleko. Če testo ni kompaktno, dodamo še par kapljic mleka. V maso z žlico vmešamo koščke čokolade. Testo damo za vsaj 20 minut v hladilnik.

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-4

Iz testa naredimo velike kroglice in jih polagamo na pekač (dovolj narazen, saj se bodo v pečici razlezli).

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-5

Piškote pečemo 11 minut na 180 °C in jih nato takoj vzamemo iz pečice (tudi če se bo sprva zdelo, da še niso pečeni). Počakamo, da se ohladijo in jih še isti dan postrežemo. Takrat bo namreč čokolada še v tekočem stanju, naslednji dan pa se bo strdila – a tudi potem bodo piškoti ravno tako dobri.

cokoladni-piskoti-s-koscki-cokolade-1

Veliko užitkov pri peki in sladkanju!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor