Čokoladni mousse z borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni mousse je zagotovo ena najbolj priljubljenih sladic. Čeprav vsebuje zgolj par sestavin, je nadvse bogat in močno čokoladen. Dodali smo okus borovnice in tako naredili mousse še bolj zapeljiv in vabljiv.

čokoladni mousse z borovnicami

Čokoladni mousse z borovnicami – pripomočki:

  • 6 servirnih skodelic za mousse

Čokoladni mousse z borovnicami – sestavine:

Iz navedenih sestavine dobimo približno 600 ml sladice

  • 250 g kvalitetne temne čokolade
  • 4 beljaki
  • ščepec soli
  • 80 g sladkorja
  • 180 g borovničevega jogurta

Čokoladni mousse z borovnicami – postopek:

Čokolado nalomimo na manjše koščke. Izberemo kvalitetno temno čokolado, kajti od kvalitete čokolade bo odvisno kako dober mousse bomo naredili, kajti čokolada je glavna sestavina sladice. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici. Posodo s čokolado damo v mikrovalno pečico najprej za 1 minuto, nato preverimo in ponovno vrnemo v mikrovalovno pečico za 30 sekund. Ponovno preverimo in tako nadaljujemo, dokler se čokolada povsem ne stopi.

Če nimam mikrovalovne pečice, čokolado stopimo nad vodno kopeljo.

čokoladni mousse z borovnicami

V stopljeno čokolado umešamo borovničev jogurt.

čokoladni mousse z borovnicami

Iz beljakov, katerim smo dodali ščepec soli, pripravimo sneg. Med mešanjem beljakov, ko so se že spremenili v sneg, postopno dodajamo sladkor in zraven ves čas mešamo.

Ko smo beljake stepli v sneg, odložimo električni mikser in se ga sploh več ne dotaknemo. Od tega trenutka naprej bomo uporabljali zgolj lopatko. Namreč, če želimo puhasti, zračni, mehurčkasti mousse, ga z lopatko čim bolj nežno mešamo. Z lopatko postopno primešamo stopljeno čokolado, ne vse naenkrat. Mešamo nežno in z občutkom.

čokoladni mousse z borovnicami

Čokoladni mousse z borvnicami sedaj napolnimo v kozarčke. Ker je sladica močna in bogata, priporočam 100 ml kozarčke. Napolnjene kozarčke za 3 ure damo v hladilnik.

čokoladni mousse z borovnicami

Čokoladni mousse z borovnicami po vrhu okrasimo s svežimi borovnicami, lahko tudi s stepeno sladko smetano. Želim vam veliko čokoladnih užitkov.

čokoladni mousse z borovnicami

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor