Čokoladni mousse z borovnicami
Čokoladni mousse je zagotovo ena najbolj priljubljenih sladic. Čeprav vsebuje zgolj par sestavin, je nadvse bogat in močno čokoladen. Dodali smo okus borovnice in tako naredili mousse še bolj zapeljiv in vabljiv.
Čokoladni mousse z borovnicami – pripomočki:
- 6 servirnih skodelic za mousse
Čokoladni mousse z borovnicami – sestavine:
Iz navedenih sestavine dobimo približno 600 ml sladice
- 250 g kvalitetne temne čokolade
- 4 beljaki
- ščepec soli
- 80 g sladkorja
- 180 g borovničevega jogurta
Čokoladni mousse z borovnicami – postopek:
Čokolado nalomimo na manjše koščke. Izberemo kvalitetno temno čokolado, kajti od kvalitete čokolade bo odvisno kako dober mousse bomo naredili, kajti čokolada je glavna sestavina sladice. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici. Posodo s čokolado damo v mikrovalno pečico najprej za 1 minuto, nato preverimo in ponovno vrnemo v mikrovalovno pečico za 30 sekund. Ponovno preverimo in tako nadaljujemo, dokler se čokolada povsem ne stopi.
Če nimam mikrovalovne pečice, čokolado stopimo nad vodno kopeljo.
V stopljeno čokolado umešamo borovničev jogurt.
Iz beljakov, katerim smo dodali ščepec soli, pripravimo sneg. Med mešanjem beljakov, ko so se že spremenili v sneg, postopno dodajamo sladkor in zraven ves čas mešamo.
Ko smo beljake stepli v sneg, odložimo električni mikser in se ga sploh več ne dotaknemo. Od tega trenutka naprej bomo uporabljali zgolj lopatko. Namreč, če želimo puhasti, zračni, mehurčkasti mousse, ga z lopatko čim bolj nežno mešamo. Z lopatko postopno primešamo stopljeno čokolado, ne vse naenkrat. Mešamo nežno in z občutkom.
Čokoladni mousse z borvnicami sedaj napolnimo v kozarčke. Ker je sladica močna in bogata, priporočam 100 ml kozarčke. Napolnjene kozarčke za 3 ure damo v hladilnik.
Čokoladni mousse z borovnicami po vrhu okrasimo s svežimi borovnicami, lahko tudi s stepeno sladko smetano. Želim vam veliko čokoladnih užitkov.