Čokoladne spiralice
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne spiralice so piškotki zelo prijetnega okusa in krhke teksture. Pašejo v vseh letnih časih, še najbolj pa na kakšen deževen dan, ko se nam nikamor ne mudi. 🙂

cokoladne-spiralice-15

Čokoladne spiralice – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • papir za peko
  • skleda
  • žlička
  • valjar
  • oster nož
  • kuhinjska tehtnica

Čokoladne spiralice – sestavine:

  • 370 g moke
  • 250 g masla
  • 120 g sladkorja
  •  4 polne žličke kakava v prahu (nesladkan)

Čokoladne spiralice – postopek:

V skledo denemo moko in sladkor, ter čezenj na kocke narežemo maslo.

cokoladne-spiralice-3

Vse skupaj, z rokami zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo počivati 15 minut.

cokoladne-spiralice-4

Maso razdelimo na tri približno enake dele.

cokoladne-spiralice-5

En del odstavimo, ostala dva pa rahlo sploščimo.

cokoladne-spiralice-6

V drugega damo eno žličko kakava v prahu, v tretjega pa tri žličke kakava v prahu.

cokoladne-spiralice

Obe masi dobro zgnetemo, da se kakav dobro pomeša v testo. Mase denemo v skledo in nato v hladilnik za 15 minut.

cokoladne-spiralice-1

Po 15ih minutah, med dvema kosoma papirja za peko, razvaljamo vse tri mase, cca 2 mm na debelo, vsako posebej.

cokoladne-spiralice-7

Nato na srednje rjavo maso, položimo svetlo maso, ter čezenj še temno maso. Vse mase prestavljamo, ko so še na peki papirju.

cokoladne-spiralice-8

Papir za peko, vsakič odlupimo pod zelo nizkim kotom.

cokoladne-spiralice-9

Ko so vse tri mase skupaj, jih še enkrat na rahlo razvaljamo, da se bolje sprimejo skupaj.

cokoladne-spiralice-10

Nato s pomočjo papirja za peko, razvaljano testo zavijemo v rulado. Zavijamo na rahlo, ampak tesno, da nam na sredini ne ostane zrak.

cokoladne-spiralice-11

Z ostrim nožem, režemo za cca pol cm debele rezine in že lahko opazimo lepo spiralo v vsakem piškotu posebej.

cokoladne-spiralice-13

cokoladne-spiralice-12

Ostanke, lahko rahlo stisemo skupaj in jih pravtako narežemo v piškotke, ter jih spečemo. Dobili bodo bolj marmornat vzorček. 🙂

cokoladne-spiralice-14

Polagamo jih na papir za peko in jih v ogreti pečici pečemo 13-14 minut, pri 180°C.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor