Čokoladna salama
Print Friendly, PDF & Email

Okusna salama, ampak ne mesna, čokoladna! 😀 Čokoladna salama je okusno pecivo, ki je pripravljeno dokaj hitro in enostavno, ter brez pečenja! Poskusite!

cokoladna-salama-10

Čokoladna salama – pripomočki:

  • skleda
  • blender
  • kuhinjske krpe
  • električni mešalnik
  • silikonska lopatica
  • nož za mazanje (po potrebi)
  • pladenj ali pekač
  • mikrovalovna pečica
  • žlička
  • skledica

Čokoladna salama – sestavine:

Za 4 salame:

  • 4 veliki oblati za napolitanke
  • 200 g stopljene čokolade
  • 200 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g albert, piknik, ali drugih navadnih piškotov
  • 1 veliko domače jajce (po želji)
  • voda za namakanje oblatov

Čokoladna salama – postopek:

Pripravimo oblate, tako da jih namočimo s krpami. In sicer, krpe zmočimo z vodo, jih ožamemo. Eno krpo raztegnemo na delovno površino ali mizo, ter čezenj položimo oblat in nanj spet krpo. Med vsakim oblatom mora biti mokra krpa in zadnja mokra krpa po vrhu. Koliko krp boste porabili, je odvisno od tega koliko so le-te velike. Oblate je potrebno namočiti, zaradi zvijanja čokoladne salame. Drugače je to neizvedljivo.

cokoladna-salama

V skledo denemo zmehčano maslo in sladkor v prahu, če vas ni strah surovih jajc, v skledo dodajte še celo jajce, drugače ga izpustite. Z električnim mešalnikom vse skupaj penasto vmešamo, cca. 4 minute.

cokoladna-salama-3

V blenderju zmiksamo piškote, po želji lahko zraven pustite koščke piškotov.

cokoladna-salama-1

cokoladna-salama-2

Mlete piškote stresemo k masleni masi in z lopatico dobro premešamo.

cokoladna-salama-6

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado, tako da, jo nalomimo v stekleno skledico in jo v mikrovalovni pečici grejemo po 15 sekund na enkrat, vmes premešamo z žličko in spet grejemo, dokler se čokolada povsem ne stopi.

cokoladna-salama-5

Čokolado prav tako zlijemo v skledo, ter zopet dobro premešamo z lopatico.

cokoladna-salama-7

Oblati so se do sedaj že namočili in zmehčali. Odkrijemo jih in četrtino čokoladne zmesi razmažemo po celotnem oblatu. Pazimo, ker je sedaj oblat mehek in se lahko strga, če bomo pregrobi.

cokoladna-salama-8

Ko smo premazali cel oblat, ga zavijemo kot rulado, le bolj tesno, da v notranjosti ne ostane kakšen mehurček zraka.

cokoladna-salama-9

Zavite salame polagamo na pladenj ali pekač, z zaključenim delom navzdol, proti pladnju oz. pekaču, da se nam ne odprejo. Pustimo jih na zraku, da se po vrhu posušijo, cca. 2 – 3 ure, odvisno od tega, v koliko zračen prostor jih boste postavili. Režemo jim z nožem, na poljubno široke koleščke.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor