Čokoladna panakota z lešniki
Print Friendly, PDF & Email

Klasična sladica na malo drugačen način. Že sama panakota (panna cotta) je božanskega okusa. Če pa jo obarvamo še s temno čokolado in vmešamo lešnike je to sladica, ki se ji ne moremo upreti.

Čokoladna panakota z lešniki

Čokoladna panakota z lešniki – pripomočki:

  • metlica za mešanje
  • manjša posoda za kuhanje
  • manjša posoda s hladno vodo za namakanje želatine
  • posodice (modelčki), v katere vlijemo panakoto

Čokoladna panakota z lešniki – sestavine:

  • 200 ml sladke smetane
  • 20 g sladkorja
  • 20 g temne čokolade
  • 1 list želatine
  • 40 g mletih lešnikov + 10 g za posip

Čokoladna panakota z lešniki – postopek priprave:

List želatine namočimo v mrzlo vodo.

Čokoladna panakota z lešniki

V posodo zlijemo sladko smetano, dodamo čokolado in sladkor. Počasi segrevamo.

Čokoladna panakota z lešniki

Mešamo, dokler se čokolada in sladkor ne stopita in zmes zavre.

Čokoladna panakota z lešniki

Ko zmes zavre, ugasnemo plin, malo počakamo in nato vmešamo mlete lešnike.

Čokoladna panakota z lešniki

Zopet pustimo da se zmes hladi. Po 5 – 10 minutah hlajenja, v zmes vmešamo namočen list želatine in dobro premešamo, da se želatina razpusti.

Čokoladna panakota z lešniki

Zmes nalijemo v modelčke.

Čokoladna panakota z lešniki

Modelčke postavimo v hladilnik za 2 – 3 ure.

Čokoladna panakota z lešniki

Preden postrežemo, panakoto še po vrhu posipamo z mletimi lešniki.                                                                                                                                                                                      Naj vam tekne!

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor