Čokoladna panakota z lešniki
Klasična sladica na malo drugačen način. Že sama panakota (panna cotta) je božanskega okusa. Če pa jo obarvamo še s temno čokolado in vmešamo lešnike je to sladica, ki se ji ne moremo upreti.
Čokoladna panakota z lešniki – pripomočki:
- metlica za mešanje
- manjša posoda za kuhanje
- manjša posoda s hladno vodo za namakanje želatine
- posodice (modelčki), v katere vlijemo panakoto
Čokoladna panakota z lešniki – sestavine:
- 200 ml sladke smetane
- 20 g sladkorja
- 20 g temne čokolade
- 1 list želatine
- 40 g mletih lešnikov + 10 g za posip
Čokoladna panakota z lešniki – postopek priprave:
List želatine namočimo v mrzlo vodo.
V posodo zlijemo sladko smetano, dodamo čokolado in sladkor. Počasi segrevamo.
Mešamo, dokler se čokolada in sladkor ne stopita in zmes zavre.
Ko zmes zavre, ugasnemo plin, malo počakamo in nato vmešamo mlete lešnike.
Zopet pustimo da se zmes hladi. Po 5 – 10 minutah hlajenja, v zmes vmešamo namočen list želatine in dobro premešamo, da se želatina razpusti.
Zmes nalijemo v modelčke.
Modelčke postavimo v hladilnik za 2 – 3 ure.
Preden postrežemo, panakoto še po vrhu posipamo z mletimi lešniki. Naj vam tekne!