Čoko borovnica iz kozarčka
Sladko razvajanje za naše brbončice, tudi kadar nimamo prav dosti časa za ustvarjanje sladic. Kljub hitri pripravi pa je čoko borovnica iz kozarčka božansko dobra sladica, kjer se prepletajo kremasti okusi čokolade, rahlo kiselkistih borovnic in za malo hrustljavo strukturo zdrobljeni keksi.
Sladica je slajena z banano in ne vsebuje ostalih dodanih sladkorjev.
Pripomočki za čoko borovnico iz kozarčka:
- 2 servirna kozarca 200 ali 250 ml
Sestavine za čoko borovnico iz kozarčka:
Za 2 osebi:
- 100 g mascarpone
- 1 banana
- 1/2 žličke vanilin paste
- 60 g mlečne ali temne čokolade
- 2 pesti borovnic
- 2 pesti zmletih oreo piškotov
Postopek za čoko borovnico iz kozarčka:
Za našo čoko borovnico iz kozarčka potrebujemo banano, mascarpone, malo vanilin paste, dve pesti borovnic (lahko zamrznjenih), par piškotov in nekaj čokolade – po vaši izbiri.
Lahko je klasična čokolada za kuhanje, mlečna čokolada, ali tako kot tokrat pri meni: čokolade, ki se ne pojedo in jih takole koristno uporabim.
Čokolado raztopimo ali nad paro, ali v mikrovalovki, ali na res minimalni temperaturi, ob stalnem mešanju, na kuhalni plošči.
Oreo piškote razdrobimo na manjše delce. Vzamem lahko tudi katerekoli druge čokoladne piškote.
Pripravimo si sadje: banano in borovnice ter mascarpone.
Banano kar z vilico zmečkamo ter dodamo v posodo k mascarpone siru in vanilin pasti. Vse troje dobro premešamo. V servirna kozarca damo na dno po žlico ali dve razdrobljenih piškotov.
Na piškote nadevamo polovico mascarpone bananine kreme ter posujemo s polovico borovnic. Borovnice lahko uporabimo tako sveže, kot zamrznjene. Če uporabimo zamrznjene, jih ne odtalimo, ampak sladico naredimo kar z zamrznjenimi.
V preostalo mascarpone bananino kremo vmešamo stopljeno čokolado.
Sedaj v kozarca nadevamo še to čokoladno kremo.
Na koncu sladico okrasimo še s preostalimi borovnicami in vsaj za 2 uri postavimo v hladilnik, da se piškoti rahlo navlažijo od ostalih sestavin.
Naša Čoko borovnica iz kozarčka je tako pripravljena za serviranje.
Dober tek 🙂