Čarobna kakijeva sladica
Prišel je čas kakija, ko ga je vsepovsod polno in čeprav je odličnega okusa tudi surov, včasih kar ne vemo, kako bi ga še lahko izkoristili. Pred vami je odličen recept, kako narediti hitro, preprosto, toda ekstremno okusno kakijevo sladico. Čarobna kakijeva sladica je res preprosta, toda s svojimi čarobnimi okusi in mamljivim videzom bo prepričala vsakega in nihče vam ne bo verjel, da ste zanjo porabili tako malo sestavin in časa. Če je še niste poskusili, vam jo močno priporočam.
Pripomočki za kakijevo sladico:
- kozica
- kuhalnica
- deska za rezanje
- nož
- posoda
- palični mešalnik
- 4 steklene posode za serviranje
Sestavine za kakijevo sladico:
- 4-5 zrelih kakijev
- vrečka oz. prašek za pripravo vanilijevega pudinga
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- ščepec vanilijeve arome
- 100 g sladkorja v prahu
- za končno dekoracijo: pest mandljev, čokoladnih drobtin in malo smetane za stepanje
- po želji lahko še “Sladki greh” z okusom čokolade
Postopek za pripravo kakijeve sladice:
Najprej vzemite vrečko oz. prašek za pripravo vanilijevega pudinga in ga naredite po navodilih z vrečke. Vanilijev puding nato zlijte v steklene posodice za servisiranje, ki jih predhodno zmočite, da bodo vlažne. Posodice takoj postavite v hladilnik, da se puding čim prej strdi.
Kakije olupite in operite.
Kakije narežite na večje kose in jih dajte v posodo. Vanjo dodajte še vanilijev sladkor, vanilijevo aromo in sladkor v prahu.
Vse skupaj pretlačite s pomočjo paličnega mešalnika v homogeno zmes.
Kakijevo zmes zlijte v posodice preko vanilijevega pudinga.
Sladico postavite v hladilnik vsaj za pol ure, da se tako puding kot kakijeva krema strdita. Nato vsako sladico okrasite z mandlji, narezani na četrtine in kančkom sladke smetane, ki jo nanesete na sredino sladice in posujete s čokoladnimi drobtinami.
Dobili boste nadvse okusno kakijevo sladico, ki vas bo navdušila s svojim okusom, saj je osvežujoča, kakijeva krema pa se odlično ujame z vanilijevim pudingom. Po želji lahko po sladici prelijete še čokoladni preliv kot je “Sladki greh”.
Prijetno sladkanje!