Cake pops, okusen grižljaj
Print Friendly, PDF & Email

Cake pops, so lizikam podobni slastni grižljajčki na palčkah. Slastnega okusa, navdušijo mlajše, kot tudi starejše, saj je v vsakem od nas, vsaj malo otroka, ki še vedno obožuje lizike in temu podobne dobrote. 😀

 cake-pops-okusen-grizljaj-4

Cake pops – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • manjši pekač cca 15 x 25 cm, z malenkost višjim robom
  • kuhinjska tehtnica
  • papir za peko
  • merica za tekočine
  • električni mešalnik
  • skleda 3x
  • 2 ozka in visoka kozarca ali skodelici
  • manjša skledica
  • palčke cca 40-50 kom.
  • čajna žlička 4x
  • žlica
  • velik kos stiroporja
  • večji plitek krožnik
  • kuhinjska vrečka
  • kozica ali pladenj z višjim robom

Cake pops – sestavine:

Biskvit:

  • 200 g moke
  • 3/4 vrečke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1,5 dl mleka
  • 1 dl olja
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca

In še:

  • za vanilijevo mešanico, žlička masla in 7 žlic mleka
  • za čokoladno mešanico, 3 polne žličke nutelle
  • vroča voda, za kopel pri topljenju čokolade

Preliv:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 g črne čokolade
  • 200 g bele čokolade

Cake pops – postopek:

Pečico segrejemo na 180°C. V skledo denemo vse sestavine za biskvit in jih z električnim mešalnikom, dobro zmiksamo.

cake-pops-okusen-grizljaj-5

cake-pops-okusen-grizljaj-6

Pekač obložimo s papirjem za peko, ter maso zlijemo čezenj.

cake-pops-okusen-grizljaj-7

Postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut, pri 180°C. Ko je biskvit pečen, ga pokritega z aluminijasto folijo, damo hladiti, zato da se nam ne naredi trda skorja.

cake-pops-okusen-grizljaj-8

Ko je le-ta ohlajen, ga v skledi zdrobimo med prsti, v čim manjše drobtine.

cake-pops-okusen-grizljaj-9

Če želimo imeti dve vrsti cake popsov, jih razdelimo na dva dela, v dve ločeni skledi. V en del damo žličko zmehčanega masla in 6-7 žlic mleka, ter maso dobro zgnetemo, dokler ne dobimo testa, ki se ne sme lepiti na prste. V drugi del drobtin, dodamo 3 polne čajne žličke nutelle in ga pravtako zgnetemo v gladko testo.

cake-pops-okusen-grizljaj-10

cake-pops-okusen-grizljaj-11

cake-pops-okusen-grizljaj-12

S pomočjo žličke, naredimo kroglice, postavljamo jih na večji plitek krožnik. Ko smo naredili vse kroglice, jih postavimo v hladilnik za 15-20 minut.

cake-pops-okusen-grizljaj-13

Čokolado stopimo na vodni kopeli v ozkih kozarcih. V pladenj ali kozico zlijemo zelo vročo vodo, vanjo postavimo ozke ter visoke kozarce. V kozarce, nalomimo mlečno in belo čokolado. Počakamo par minut, da se obe čokoladi stopita. Temno čokolado lahko stopimo v kuhinjski vrečki, da bomo lažje brizgali čokolado. To storimo tako, da v vrečko nalomimo čokolado in vrečko zavežemo, nato vrečko potopimo v vročo vodo za minuto do dve. Čokolada se bo hitro stopila.

cake-pops-okusen-grizljaj-15

Kroglice vzamemo iz hladilnika, pripravimo palčke, ter konice palčk namočimo v čokolado in jih nato potiskamo, v vsako kroglico posebej. Kroglice s palčkami, spet postavimo v hladilnik za par minut, toliko, da se čokolada strdi. Tako se kroglice ne bodo snele iz palčk.

cake-pops-okusen-grizljaj-14
Palčke lahko kupite, ali pa kar razrežete palčke za ražnjiče.

 

cake-pops-okusen-grizljaj-19

cake-pops-okusen-grizljaj-20

Ko se je čokolada strdila, jih pomakamo v stopljeno čokolado, v kozarcu. Nato jih krasimo po želji.

cake-pops-okusen-grizljaj-16

Na primer: pomočimo jih v belo čokolado, ter jih nato prebrizgamo s črno čokolado v kuhinjski vrečki, ki smo ji odrezali konico, ter cake pop rahlo obračamo, ker čokolada še teče in se tako ustvarjajo lepi vzorčki. To lahko delamo izmenično, z vsemi tremi vrstami čokolade, po želji. Lahko pa jih tudi samo pomakamo v čokolado, katerokoli, ter posipamo z mavričnimi ali čokoladnimi mrvicami. Počakamo, da se čokolada odteče in jih zapičimo v stiropor, kjer se bo čokolada strdila.

cake-pops-okusen-grizljaj

cake-pops-okusen-grizljaj-1

cake-pops-okusen-grizljaj-2
Obračamo počasi, da se čokolada lahko meša in ustvarja vzorčke.

 

cake-pops-okusen-grizljaj-3

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 74 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor