Borovničeve rezine
Borovničeve rezine so sočno in rahlo pecivo. Pri nas jih že od otroštva pečemo za vsako praznovanje in še vedno so borovničeve rezine eno mojih najljubših peciv. Poskusite jih tudi vi! Priprava je enostavna.
Borovničeve rezine – pripomočki:
- 2 posodi
- električni mešalnik
- žlica
- pekač
- peki papir
Borovničeve rezine – sestavine:
- 250 g masla
- 4 jajca
- 230 g sladkorja
- vanilijev sladkor
- limonina lupinica
- pol pecilnega praška
- 240 g moke
- 150 do 180 g borovnic (zamrznjenih ali svežih)
Namesto borovnic lahko uporabimo tudi gozdne jagode, robide ali pa kar mešanico gozdnih sadežev.
Borovničeve rezine – postopek:
Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 °C. Borovnice zmešamo z 1 žlico sladkorja in jih damo na stran.
Penasto vmešamo maslo, sladkor, vanilijev sladkor, 4 rumenjake in limonino lupinico. Dodamo moko in pecilni prašek in premešamo. V drugi posodi iz beljakov naredimo sneg. Nato sneg previdno vmešamo v maso.
Maso enakomerno razporedimo po pekaču, po vrhu pa potresemo borovnice. Pečemo 35 minut na 180 °C. Ko so rezine pečene, počakamo, da se ohladijo, jih nato vzamemo iz pekača in narežemo na kocke.
Borovničeve rezine so že pripravljene.
Prijetno sladkanje!