Borovničeve rezine
Print Friendly, PDF & Email

Borovničeve rezine so sočno in rahlo pecivo. Pri nas jih že od otroštva pečemo za vsako praznovanje in še vedno so borovničeve rezine eno mojih najljubših peciv. Poskusite jih tudi vi! Priprava je enostavna.

borovniceve-rezine-5

Borovničeve rezine – pripomočki:

  • 2 posodi
  • električni mešalnik
  • žlica
  • pekač
  • peki papir

Borovničeve rezine – sestavine:

  • 250 g masla
  • 4 jajca
  • 230 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • limonina lupinica
  • pol pecilnega praška
  • 240 g moke
  • 150 do 180 g borovnic (zamrznjenih ali svežih)

Namesto borovnic lahko uporabimo tudi gozdne jagode, robide ali pa kar mešanico gozdnih sadežev.

Borovničeve rezine – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 °C. Borovnice zmešamo z 1 žlico sladkorja in jih damo na stran.

borovniceve-rezine-3

Penasto vmešamo maslo, sladkor, vanilijev sladkor, 4 rumenjake in limonino lupinico. Dodamo moko in pecilni prašek in premešamo. V drugi posodi iz beljakov naredimo sneg. Nato sneg previdno vmešamo v maso.

borovniceve-rezine-2

Maso enakomerno razporedimo po pekaču, po vrhu pa potresemo borovnice. Pečemo 35 minut na 180 °C. Ko so rezine pečene, počakamo, da se ohladijo, jih nato vzamemo iz pekača in narežemo na kocke.

borovniceve-rezine-4

Borovničeve rezine so že pripravljene.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor