Borovničeva pita z jagodami
Borovničeva pita je že prava klasika, tokrat jo pa dopolnjujejo sladke jagode. Je idealna kombinacija sočnega sadja in krhkega testa. Piko na i pa dodajo še hrustljave drobtinice na vrhu. Je hitra in zelo enostavna za pripravo.
Borovničeva pita z jagodami – pripomočki:
- pekač za pite primer 26 cm
- žlica
- žlička
- skleda
- lopatica za mešanje
Borovničeva pita z jagodami – sestavine:
Za testo
- 200 g moke
- 110 g masla sobne temperature
- 1 žlica sladkorja
- 1 jajce
Za nadev
- 200 g borovnic (lahko so tudi zmrznjene)
- 150 g jagod
- približno 80 g sladkorja, odvisno od sladkosti sadja
Drobtine
- 50 g moke
- 25 g masla sobne temperature
- 1 žlička sladkorja
Borovničeva pita z jagodami – priprava:
Vse sestavine zgnetemo v testo.
Testo porazdelimo po pekaču za pite in ga postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut.
Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Jagode očistimo, operemo in narežemo na koščke. Borovnice operemo in jih zmešamo skupaj z jagodami ter sladkorjem.
Sadje s sladkorjem porazdelimo po testu.
Vse sestavine za drobtine zmešamo in s prsti naredimo drobtine ter jih posujemo po sadju.
Pito pečemo približno 40 minut oziroma dokler robovi pite in drobtinice ne postanejo zlato – rjavi.
Naj vam tekne!