Borovničeva pita z jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Borovničeva pita je že prava klasika, tokrat jo pa dopolnjujejo sladke jagode. Je idealna kombinacija sočnega sadja in krhkega testa. Piko na i pa dodajo še hrustljave drobtinice na vrhu. Je hitra in zelo enostavna za pripravo.

Borovničeva pita z jagodami

Borovničeva pita z jagodami – pripomočki:

  • pekač za pite primer 26 cm
  • žlica
  • žlička
  • skleda
  • lopatica za mešanje

Borovničeva pita z jagodami – sestavine:

Za testo

  • 200 g moke
  • 110 g masla sobne temperature
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 jajce

Za nadev

  • 200 g borovnic (lahko so tudi zmrznjene)
  • 150 g jagod
  • približno 80 g sladkorja, odvisno od sladkosti sadja

Drobtine

  • 50 g moke
  • 25 g masla sobne temperature
  • 1 žlička sladkorja

Borovničeva pita z jagodami – priprava:

Vse sestavine zgnetemo v testo.

Borovničeva pita z jagodami 1

Testo porazdelimo po pekaču za pite in ga postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut.

Borovničeva pita z jagodami 2

Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Jagode očistimo, operemo in narežemo na koščke. Borovnice operemo in jih zmešamo skupaj z jagodami ter sladkorjem.

Borovničeva pita z jagodami 3

Sadje s sladkorjem porazdelimo po testu.

Borovničeva pita z jagodami 4

Vse sestavine za drobtine zmešamo in s prsti naredimo drobtine ter jih posujemo po sadju.

Borovničeva pita z jagodami 5

Pito pečemo približno 40 minut oziroma dokler robovi pite in drobtinice ne postanejo zlato – rjavi.

Borovničeva pita z jagodami 6

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor