Bombastične dunajske kocke
Print Friendly, PDF & Email

Dunajske kocke, polne čokolade, izrazito mehke teksture in polnega okusa, so ena izmed mojih najljubših sladic. Njihova priprava je zelo preprosta in hitra, potrebujejo pa več ur hlajenja, zato kljub preprostemu postopku niso primerne kot “hitra sladica” za nepričakovane obiske. Če tudi vi obožujete čokolado in jih še niste poskusili, vam jih toplo priporočam, saj vas bodo zagotovo osvojile.

Bombasticne dunajske kocke

Pripomočki za dunajske kocke:

  • dva posodi
  • električni mešalnik
  • pečica
  • pekač (dimenzij 34 x 20 cm)
  • nož
  • papir za peko
  • silikonska žlica

Sestavine za dunajske kocke:

Za biskvit:

  • 6 jajc
  • 6 jušnih žlic ostre moke
  • 6 jušnih žlic kokosovega sladkorja
  • 1 dl olja
  • pol vrečke bio pecilnega praška
  • 1 dl mleka
  • 3 jušne žlice pravega kakava
  • dve jušni žlici mareličnega džema ali marmelade
  • ščepec ruma in dve jušni žlici mleka
  • malo masla za premaz pekača

Za kremo:

  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml sladke smetane ali smetane za stepanje

Postopek priprave dunajskih kock:

V eni posodi z električnim mešalnikom zmešajte rumenjake in kokosov sladkor. Nato jim dodajte mleko in olje ter nenehno mešajte. Bombasticne dunajske kocke

Postopoma dodajajte še moko, ki ste ji predhodno dodali pecilni prašek in kakav.

Bombasticne dunajske kocke

V drugi posodi iz beljakov stepite čvrst sneg. Vanj narahlo vmešajte zmes iz rumenjakov, moke in kakava. Premešajte z žlico.

Bombasticne dunajske kocke

Zmes za biskvit je pripravljena. Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in ga namastite. Vanj izlijte zmes za biskvit, jo poravnajte in pecite v pečici na 180 stopinjah Celzija okoli 20 do 25 minut.

Bombasticne dunajske kockePečen biskvit je videti tako kot na spodnji sliki.

Bombasticne dunajske kocke

Medtem, ko se biskvit peče, pripravite kremo. V smetano dajte nasekljano čokolado in vse skupaj postavite na šibek ogenj. Kuhajte in ves čas mešajte, dokler se čokolada ne stopi in poveže s smetano v gladko kremo.

Ko je biskvit pečen, mu z nožem ali kar s prsti odstranite zgornji sloj, saj se lahko v nasprotnem krema loči od biskvita oz. podlage. Jaz sem to storila kar s prsti, saj mi je bilo lažje. Biskvit namočite z dvema žlicama mleka, dvema žlicama mareličnega džema in kančkom ruma.

Bombasticne dunajske kocke

Na vroč biskvit zlijte še toplo kremo in vse lepo poravnajte. Krema je zelo tekoča, a se tega nikar ne ustrašite. Ravno zato jo je treba dolgo hladiti.

Bombasticne dunajske kocke

Kolač pustite, da se ohladi na sobno temperaturo, potem pa ga prestavite v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 12 ur, še bolje pa, če bo počivala še dlje (15 – 20 ur). Priporočam, da ga naredite zvečer, in pustite, da se čez noč dobro ohladi. Pred serviranjem jo lahko za krajši čas (največ eno uro) postavite tudi v zamrzovalnik.

Šele dobro ohlajenega narežite na dunajske kocke, ki so naravnost bombastične, saj se topijo v ustih, kot bi jedli čokoladni sladoled.

Prijetno sladkanje!

Bombasticne dunajske kocke

 

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor