Blazinice s sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Listnate blazinice s sadjem so enostavna, hitro narejena sladica, a hkrati tako nežna in božansko dobra. Zanje lahko uporabimo katero koli sadje, ki ne vsebuje preveč vode. Predvsem primerna so jabolka, hruške, breskve, marelice. Če boste delali s sadjem, ki vsebuje več vode, dajte sadja na blazinice manj, da bo med peko uspela odvečna tekočina izhlapeti.

Blazinice s sadjem

Pripomočki za blazinice s sadjem:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za blazinice s sadjem:

  • 1 zavitek listnatega testa (275 g)
  • 3 hruške
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • cimet
  • vanilin sladkor

Postopek za blazinice s sadjem:

Listnato testo pustimo 15 minut na sobni temperaturi in ga nato razvijemo, če smo kupili testo v rolici. Če imamo testo v kocki, ga razvaljamo. Nato listnato testo razrežemo na 6 enakih delov. Hruške ali katero drugo sadje (jabolka, breskve, marelice) operemo, razkoščičimo in razpolovimo. Za premaz v posodici zmešamo kislo smetano z vanilin sladkorjem ter cimetom.

Blazinice s sadjem

Vseh 6 koščkov listnatega testa sedaj položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko ter vse blazinice premažemo s premazom. Na sredino vsake blazinice pa še damo žlico tega premaza.

Blazinice s sadjem

Polovičke sadja narežemo na tanjše rezine (jaz polovičke narežem na 6 do 7 rezin). Dobljene rezine sedaj položimo na sredino premazane blazinice. Če nam je ostalo še kaj premaza, ga lahko uporabimo tako, da z njim rahlo premažemo po vrhu še sadje.

Blazinice s sadjem

Pečemo 12 do 15 minut v naprej ogreti klasični pečici (ne uporabljamo ventilacije, saj se nam bo tako sadje preveč izsušilo) na 180 °C.

Blazinice s sadjem

Ko so blazinice s sadjem lepo zlato – rjavo zapečene jih vzamemo iz pečice, pustimo da se ohladijo in postrežemo.

Blazinice s sadjem

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor