Bananino pecivo
Če imate doma večjo količino banan ter ne veste kako jih porabiti, lahko pripravite okusno bananino pecivo. Prepričana sem, da ga bo hitro zmanjkalo.
Bananino pecivo – pripomočki:
- pekač velikosti 45 x 24 cm
- manjša posodica
- 2 večje posede
- lonec
- žlica
- nož
- deska za rezanje
- električni mešalec
- papir za peko
Bananino pecivo – sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic moke
- 2 žlici vode
Premaz:
- marelična marmelada
- 3 banane
Krema:
- 600 ml mleka
- 2 vaniljeva pudinga
- 25 dg margarine
- 3-4 žlice ruma
Bananino pecivo – postopek:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj z sladkorjem in vodo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v zmes, ki ji na koncu dodamo še moko.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pečemo v pečici 20 – 30 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija.
Ohlajen biskvit premažemo z marmelado.
Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da prekrijejo površino biskvita.
V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi.
Stepemo margarino in rum, nato dodamo še ohlajen puding in stepamo, da se naredi gladka krema s katero premažemo biskvit.
Dober tek!