Bananine ladjice s čokoladnim namazom
Print Friendly, PDF & Email

Bananine ladjice s čokoladnim namazom so hitro pripravljena in nadvse slastna sladica iz samo 4 sestavin. Le kdo je še kdaj odklonil mamljivo kombinacijo čokolade in banane? Odlična kombinacija v preprostih malih prigrizkih je odlična tudi za piknike ali zabave. Pri pripravi pa lahko sodelujejo tudi otroci. Recept je prav tako odlična ideja za takrat, ko ne vemo, kako bi porabili zrele banane. Namreč bolj kot bodo banane zrele, bolj slastna bo sladica. Zdaj pa si le poglejmo recept in veselo na delo!

Bananine ladjice

Bananine ladjice s čokoladnim namazom – pripomočki:

  • pekač
  • nož ali nožek za pico
  • žlička
  • deska za rezanje

Bananine ladjice s čokoladnim namazom – sestavine:

  • 1 zvitek listnatega testa
  • 1 banana
  • nekaj žlic čokoladnega namaza (npr. Nutella ali pa kar domač namaz)
  • 1 jajce

Bananine ladjice s čokoladnim namazom – postopek:

Pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 °C. Banano narežemo na kolobarje. Listnato testo narežemo na kvadratke (lahko so tudi pravokotniki) velikosti približno 8 x 8 cm.

Na sredino damo žličko čokoladnega namaza.

bananine ladjice - postopek

Nanj pa dva koleščka banane.

Nasprotna vogala stisnemo skupaj, da dobimo ladjico. Pecivo premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Pečemo 8 do 10 minut na 180 °C.

Bananine ladjice

Sladkamo se lahko že s toplimi ladjicami, odlične pa so tudi ohlajene.

Njam!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.2]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor