Bananine kremne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Vsi, ki obožujete omamni okus penastih čokoladnih bananic, boste nedvomno uživali v slastnih bananinih rezinah, kajti okus je skoraj identičen. V ustih se kar topijo.

Bananine kremne rezine – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • mikser
  • žlica
  • skodelica
  • kozica
  • pekač mere 28 x 20 cm
  • peki papir

Bananine kremne rezine – sestavine:

Biskvit:

  • 6 večjih jajc
  • 120 g sladkorja
  • 50 g ostre moke
  • 30 g črnega grenkega kakava

Preliv za biskvit:

  • cca. 7 velikih žlic mleka

Krema:

  • 150 ml sladke smetane za stepanje
  • 250 g maskarpone sira
  • 160 g bananinega sadnega jogurta
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 5 ml bananine arome
  • 10 g želirnih lističev
  • noževa konica jedilne rumene barve za pecivo (ni obvezno)

Čokoladni preliv:

  • 120 g črne čokolade
  • 120 ml sladke smetane

Bananine kremne rezine – postopek:

Jajca in sladkor penasto umešamo v kremno jajčno zmes. Mešamo z mikserjem približno 3 minute oz. tako dolgo, da nastane res puhasto, kremna jajčna zmes.

Nato dodamo moko in grenki kakav ter z rahlim mešanjem vse sestavine povežemo.

Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namastimo z maslom ter nanj enakomerno prelijemo kremno biskvitno zmes. Biskvit pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, cca. 18 do 20 minut oz. odvisno od pečice.

Ko je biskvit pečen, še vročega rahlo navlažimo z mlekom. Jaz sem ga pekla v alu pekaču in, ker bom kasneje uporabila nastavljiv pekač, sem ga zvrnila iz alu pekača na peki papir. Pustimo, da se biskvit ohladi.

Sedaj se lotimo bananine kreme. V skledi najprej z mikserjem zmešamo sladko smetano. Smetano ne stepemo v sneg, ampak samo toliko, da postane kremna. Nato dodamo sladkor v prahu in bananino aromo ter spet premešamo. Bananina aroma je ključnega pomena, ker bo resnično dala tisti okus, ki ga poznamo pri čokoladnih bananicah.

Primešamo še maskarpone sir in sadni bananin jogurt. Če v jogurtu najdete večje koščke banane, jih zaradi gladke teksture kreme, odstranite. Namesto bananinega jogurta lahko uporabite grški jogurt, ker za okus banane bo tako ali tako poskrbela bananina aroma. Premešamo in vse združimo. Mmmm, sedaj je krema že tako dobra, da morate prav paziti, da vam prst ne uide v kremo …

Želirne lističe namočimo v hladni vodi, da se omehčajo. Nato jih ožamemo in z mešanjem stopimo v topli vodi. V vodo sem dodala še noževo konico rumene jedilne barve,  zaradi lepe rumene barve, ki pa ni obvezna. Tekočino s stopljenimi želirnimi lističi in jedilno barvo primešamo v kremo.

Krema je gotovo in sedaj jo enakomerno razporedimo čez ohlajen biskvit. Preden se lotimo čokoladnega preliva, naj cca. 30 minut odleži.

Sladko smetano rahlo segrejemo (ne sme zavreti) in v njej ob stalnem mešanju stopimo čokolado. Nato čokoladni preliv enakomerno prelijemo čez kremo.

Sladica naj čez noč odleži v hladilniku, nato jo narežemo na poljubne kose in po želji okrasimo.

Težko se je ustaviti pri enem kosu …

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 60 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor