Bananin tiramisu z Nutello
Print Friendly, PDF & Email

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja, saj vsebuje kavo. Tale različica – bananin tiramisu z Nutello pa je popolna zamenjava, ki bo očarala vsakega. Nežna bananina krema v povezavi s piškoti namočenimi v Nutellino mleko … mmm … komu se že cedijo sline?

Bananin tiramisu z Nutello – pripomočki:

  • večja plastična posoda
  • tehtnica
  • plastične kozarčke ali navadne (2,5 dl)
  • nož in deska
  • elektični mešalec
  • žlica in mečkalec krompirja
  • hladilnik

Bananin tiramisu z Nutello – sestavine:

(za 12 kozarčkov)

  • 200 g baby piškotov (savoiardi)
  • 250 ml sladke smetane
  • 500 ml mascarponeja
  • 3 pa pol banane + polovička za dekoracijo
  • 250-300 ml mleka
  • večja žlica Nutelle
  • 1 vanilin sladkor in nekaj kapljic vaniline arome
  • kakav v prahu

Bananin tiramisu z Nutello – postopek:

Najprej olupimo banane in jih narežemo na kolobarje. Z mečkalcem krompirja jih zmečkamo v pire podobni masi.

V posodo k bananam dodamo mascarpone, sladko smetano, vanilin sladkor in vanilino aromo. Vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalcem, dokler ne dobimo kompaktne mase.

Vsak piškot razrežemo na 3 dele, saj jih bomo tako lažje dodali v kozarčke.

V posodi zmešamo mleko in žlico Nutelle. Mleko lahko po želji malo pogrejemo, da lažje zmešamo z Nutello – vendar ga pred namakanjem piškotov ohladimo.

Sedaj pa pričnemo z zlaganjem bananinega tiramisuja z Nutello. Najprej pomočimo 3 dele piškotov v mleko in dodamo v kozarček. Čez namažemo z zvrhano žlico kreme, ter postopek še enkrat ponovimo, tako, da dobimo dve plasti.

Tako storimo z vsemi 12-imi kozarčki. Za konec potresemo po vrhu še malo kakava v prahu in okrasimo z banano.

Bananin tiramisu z Nutello je končan in pripravljen za hlajenje. Najbolje, da ga pustimo v hladilniku kar čez noč, da se sestavine dobro povežejo in bodo lepo sočne. Sladica je zelo primerna za kakšna praznovanja, kjer je zelo praktično, da postrežemo kaj v kozarčkih. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor