Bananin tiramisu z Nutello
Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja, saj vsebuje kavo. Tale različica – bananin tiramisu z Nutello pa je popolna zamenjava, ki bo očarala vsakega. Nežna bananina krema v povezavi s piškoti namočenimi v Nutellino mleko … mmm … komu se že cedijo sline?
Bananin tiramisu z Nutello – pripomočki:
- večja plastična posoda
- tehtnica
- plastične kozarčke ali navadne (2,5 dl)
- nož in deska
- elektični mešalec
- žlica in mečkalec krompirja
- hladilnik
Bananin tiramisu z Nutello – sestavine:
(za 12 kozarčkov)
- 200 g baby piškotov (savoiardi)
- 250 ml sladke smetane
- 500 ml mascarponeja
- 3 pa pol banane + polovička za dekoracijo
- 250-300 ml mleka
- večja žlica Nutelle
- 1 vanilin sladkor in nekaj kapljic vaniline arome
- kakav v prahu
Bananin tiramisu z Nutello – postopek:
Najprej olupimo banane in jih narežemo na kolobarje. Z mečkalcem krompirja jih zmečkamo v pire podobni masi.
V posodo k bananam dodamo mascarpone, sladko smetano, vanilin sladkor in vanilino aromo. Vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalcem, dokler ne dobimo kompaktne mase.
Vsak piškot razrežemo na 3 dele, saj jih bomo tako lažje dodali v kozarčke.
V posodi zmešamo mleko in žlico Nutelle. Mleko lahko po želji malo pogrejemo, da lažje zmešamo z Nutello – vendar ga pred namakanjem piškotov ohladimo.
Sedaj pa pričnemo z zlaganjem bananinega tiramisuja z Nutello. Najprej pomočimo 3 dele piškotov v mleko in dodamo v kozarček. Čez namažemo z zvrhano žlico kreme, ter postopek še enkrat ponovimo, tako, da dobimo dve plasti.
Tako storimo z vsemi 12-imi kozarčki. Za konec potresemo po vrhu še malo kakava v prahu in okrasimo z banano.
Bananin tiramisu z Nutello je končan in pripravljen za hlajenje. Najbolje, da ga pustimo v hladilniku kar čez noč, da se sestavine dobro povežejo in bodo lepo sočne. Sladica je zelo primerna za kakšna praznovanja, kjer je zelo praktično, da postrežemo kaj v kozarčkih. Prijetno sladkanje!