Pražena jetrca s krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Pražena svinska jetrca s krompirjem so kar malo pozabljen obrok, ki bi moral biti večkrat na jedilniku. Svinska jetrca imajo prijetno sladko grenak okus, so zelo nasitna in primerna tako za kosilo ali večerjo. Krompir, ki je kuhan z olupki in ga kuhanega olupimo, pa obdrži vse minerale in vitamine.

Pripomočki za pripravo svinskih jetrc s krompirjem:

  • lonec s pokrovko za kuhanje krompirja
  • ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • skodelica za olupljen krompir
  • krožnik
  • tehtnica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo svinskih jetrc s krompirjem:

Za štiri osebe:

  • 700 g svinskih jetrc
  • 4 krompirji
  • 2 čebuli
  • žlica sončničnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Postopek priprave svinjskih jetrc s krompirjem:

Najprej damo v lonec kuhati krompir, ki ga predhodno operemo, ko je krompir kuhan, ga olupimo. Čas kuhanja krompirja je odvisen od debeline in vrste krompirja.

Čebulo olupimo in jo na drobno narežemo, v ponev vlijemo olje, dodamo na drobno narezano čebulo in pražimo na zmernem ognju, da čebula postekleni.

Svinska jetrca narežemo na tanke rezine (po želji le-te lahko narežemo še na manjše kocke) in jih stresemo na prepraženo čebulo, pražimo na zmernem ognju in večkrat premešamo, da se svinska jetrca enakomerno prepražijo. Čas praženja svinskih jetrc je odvisen od debeline narezanih jetrc.

Prepražena svinska jetrca posolimo, postrežemo na krožniku in dodamo na koščke narezan krompir, če smo ljubitelji popra pa še popopramo.

Jetrca na najboljši, najbolj enostaven in najhitrejši način priprave … poizkusite. Lučka Glaser

Oglejte si tudi slastna jetrca s polento.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor