Pire krompir s čemažem
Print Friendly, PDF & Email

Pire krompir s čemažem je prijetna popestritev krompirja kot priloge. Ljubiteljem čemaža bo zagotovo všeč. V receptu uporabljam čemažev pesto, gre pa tudi s svežim čemažem (glej namig spodaj).

Popeljite svoje brbončice na pravo kulinarično doživetje, kjer se srečajo okusi pire krompirja, čemaža, orehov in parmezana.

pire-krompir-s-cemazem (2)

Pripomočki za pripravo pire krompirja s čemažem

  • lupilec zelenjave
  • nož
  • posoda za kuhanje s pokrovko
  • žlica
  • tlačilka za pire krompir
  • cedilo

Sestavine za pripravo pire krompirja s čemažem

Za 4-5 oseb:

  • voda za kuhanje krompirja

Postopek priprave pire krompirja s čemažem

Krompir olupimo in narežemo na kose ter ga operemo. Krompir damo v posodo, zalijemo z vodo (toliko, da je krompir pokrit), solimo po okusu in damo kuhat. Kuhamo v pokriti posodi. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo na štedilniku in krompir pri zmernem vretju kuhamo cca. 20 minut, da se krompir skuha (čas kuhanja je odvisen tudi od vrste krompirja).

pire-krompir-s-cemazem (3)

Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in vrnemo nazaj v posodo. Dodamo čemažev pesto (čemažev pesto z orehi in parmezanom ali čemažev pesto z orehi), maslo, mleko, muškatni orešček, kislo smetano.

pire-krompir-s-cemazem (4)

Vse skupaj dobro pretlačimo v pire krompir.

pire-krompir-s-cemazem (1)

Priloga, pire krompir s čemažem je pripravljena. Popeljite svoje brbončice na okusno doživetje, kjer se prepletajo okusi pire krompirja, čemaža, orehov in parmezana.

pire-krompir-s-cemazem

Nasvet
Če pri roki nimate čemaževega pesta, lahko uporabite tudi svež čemaž. Kako? Uporabite šopek ali dva čemaža, ki ga na hitro prevrete, nato pa ga odcedite, drobno sesekljajte in dodajte že kuhanemu krompirju. dodajte ostale sestavine in pretlačite v pire krompir.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor