Hranljiva maska za lase in obraz
Print Friendly, PDF & Email

Napisala bom recept iz zdravih domačih sestavin za masko, ki vam bo pomagala pri pomlajevanju las in kože obraza.
Želite imeti svetleče, živahne lase, ki jih z lahkoto oblikujete v svežo pričesko in se skozi ves dan počutiti urejeno in sveže? Ko pa si boste vzeli čas, da nahranite lase, istočasno  masko nanesite tudi na obraz in dekolte in tako nahranite tudi kožo, tam, kjer  želite, da se gubice kar skrijejo ob tedenskem razvajanju. V zgodovini in danes so lasje ljudem pomenili veliko, pa ne samo zaradi samozavesti. Lasje so imeli močan simbol in kulturni pomen, igrali so močan pomen v pravljicah, mitih, legendah in verovanjih. Prav zato se trudimo, da lase in kožo v današnjem času skrbno negujemo in se odlično počutimo v svoji koži. Nekoč je bilo pravilo, da na kožo ne damo nič, kar ni dobro za pojest.

Hranljiva maska za lase in obraz – pripomočki:

  • manjša skleda
  • vilice
  • žlica
  • streč folija ( plavalna kapa )
  • brisača
  • čajnik
  • cedilo

Hranljiva maska za lase in obraz – sestavine:

Za 1 osebo/eno negovalno kuro:

  • 1 jajce
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja

In še (za izpiranje)

Hranljiva maska za lase in obraz – priprava:

Nasvet
Če imamo mastne ali normalne lase, priporočam uporabo celega jajca; za suhe lase pa samo rumenjak!

V manjšo skledo vbijemo jajce (ali zgolj rumenjak, odvisno od vrste las), dodamo žlico medu in deviško oljčno olje in vse z vilicami dobro premešamo, da postane gladka zmes.

Najprej se oblečemo v oblačila, ki jih potem ni potrebno slačiti čez glavo. Starejša jopica, srajca z gumbi ali zadrgo. Saj nam lahko maska pri nanašanju tudi kapne na oblačilo.

Masko s prsti nanašamo na lasišče in masiramo v lasišče in lase. Pričnemo pri čelu in najprej na sredini potem na levi in nazadnje na desni in do vratu zadaj (az vedno naredim tako, vi lahko pa tudi kakor vam bolj odgovarja). Ko zmasiramo lasišče, nadaljujemo na obrazu, vratu in dekolteju. Lase pokrijemo s plavalno kapo ali streč folijo in počakajmo vsaj 30 minut, da lasje in koža vpije zdravilne sestavine. V tem času vam priporočam, da popijete zdravilen čaj iz kopriv ali pa kar vam bolj prija, sprostite se.

Po 30 minutah si odstranimo kopalno kapo ali streč folijo in se slečemo. Stopimo pod tuš in si na hitro z mlačno vodo zmočimo lase in potem masiramo, da se začne maska mehčati in peniti. Z mlačno vodo si spiramo masko iz las in kože, dokler voda ni čista. Nato nanesemo na lase šampon, ki ga uporabljamo, se enkrat umijemo in speremo, da je voda čista. Če uporabljate balzam potem nanesete še bazam na lase. Po parih minutah speremo lase, da je voda, ki odteka iz las čista. Za zaključek pa čiste lase sperite s precejenim čajem iz kopriv. Lase posušite in videli boste razliko, vaši lasje bodo dobili lesk in volumen, ki ga do sedaj niste poznali. Tudi koža na obrazu bo imela manjše gubice.

S to masko vam  priporočam, da se razvajate enkrat na teden.

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor