Zelenjavne kocke z mocarelo
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavne kocke z mocarelo so odlično in zelo okusno kosilo, ki vam ne bo vzelo veliko časa za pripravo, bo pa razveselilo vse ljubitelje zelenjavnih jedi. Zelenjavne kocke z mocarelo vam bodo poleg enostavne priprave, prihranile tudi čas, saj za pripravo celotnega kosila ne potrebujemo veliko časa, niti veliko sestavin. Sledite temu receptu in razvajajte svoje najdražje z odličnim brezmesnim kosilom.

Pripomočki za zelenjavne kocke z mocarelo:

  • vok ali globoka ponev s pokrovom

Sestavine za zelenjavne kocke z mocarelo

Za 5 oseb:

  • 500 g zamrznjene zelenjave za vok
  • 1,2 kg krompirja
  • 100 g masla
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica začimbne mešanice
  • 200 g narezanega  sira mozzarella

Kako pripravimo zelenjavne kocke z mocarelo:

Najprej olupimo, očistimo in na drobno narežemo 1,2 kg krompirja. Tako narezan krompir damo v lonec, posolimo namestimo pokrov in kuhamo okoli 25 minut, oziroma dokler krompir ni kuhan.

Med tem časom v vok ali ponvi z višjim robom na srednjem ognju segrejemo 80 g masla in mu dodamo zamrznjeno zelenjavo za vok (zelenjavo za vok dobimo v vseh večjih trgovinah prav pod tem imenom. Gre za azijsko naribano zelenjavo, ki vsebuje korenje, papriko, kitajsko zelje, bambus, stročji fižol in drugo zelenjavo).

Zelenjavo solimo in popramo po okusu, nato dodamo še žlico začimbne mešanice ter vse dobro premešamo. Temperaturo na štedilniku zmanjšamo, pokrijemo s pokrovko in med dušenjem zelenjavo večkrat premešamo.

Po približno 15-tih minutah odkrijemo pokrovko in pustimo, da morebitna odvečna tekočina izhlapi. Sedaj odcedimo tudi kuhan krompir in mu dodamo preostalih 20 g masla.

Premešamo, ter ga takoj dodamo zelenjavi.  Vse sestavine dobro združimo s pomočjo žlice ali kuhalnice.

Ko so sestavine dobro premešane, vzamemo mocarelo, jo narežemo na rezine ter z njimi obložimo celotno površino pripravljene jedi.

Pokrijemo s pokrovko in pustimo samo za nekaj minut, da se mocarela raztopi. Vse skupaj odstranimo z ognja ter počakamo, da se nekoliko ohladi.

Narežemo na približno enako velike kocke  in jih postrežemo.

Zelenjavne kocke z mocarelo so pripravljene.

Dober tek:)

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor