Široki rezanci v smetanovi omaki s šparglji in zeljem
Print Friendly, PDF & Email

Nekaj tako enostavnega, kot so široki rezanci v smetanovi omaki s šparglji in zeljem, a tako prazničnega in okusnega si lahko pričarate tudi na čisto navaden dan.  Postrezite k veliki skledi solate, kozarcu izbranega vina in uživajte v nežnem okusu špargljev in božajoče kremaste omake.

Široki rezanci v smetanovi omaki s šparglji in zeljem – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • glavni kuharski nož
  • posoda za kuhanje testenin
  • vok posoda za pripravo jedi
  • pripomoček za izdelavo pire krompirja

Široki rezanci v smetanovi omaki s šparglji in zeljem – sestavine:

  • 100 g širokih rezancev po osebi (za ta recept 200 g)
  • voda za kuhanje
  • sol

Sestavine za pripravo omake:

  • 100 g bele čebule (1 manjša čebula)
  • dve vejici svežega origana (lahko tudi posušenega)
  • 200 g očiščenih špargljev
  • 200 g mladega zelja
  • 1 dl sladke smetane
  • voda za prilivanje – po potrebi
  • sol po okusu
  • 3 jušne žlice oljčnega olja

Široki rezanci v smetanovi omaki s šparglji in zeljem – postopek priprave:

Očistite in drobno nasekljajte čebulo. V vok posodo nalijte pol dl vode, dodajte nasekljano čebulo in 2 vejici svežega origana.

Dušite na tihem ognju toliko časa, da se čebula zmehča. Po potrebi med dušenjem prilivajte vodo. Odstranite vejice origana in čebulo nekoliko pretlačite s pripomočkom za pire krompir.

Med dušenjem čebule odrežite morebitne olesenele dele špargljev in jih po potrebi na spodnjem koncu olupite. Spodnje dele narežite posebej saj za pripravo potrebujejo več časa in jih boste v posodo za pripravo omake dodali najprej.

Zgornje dele špargljev narežite posebej, vršičke pa samo razpolovite in jih pustite na strani, saj jih boste omaki dodali najpozneje.Pristavite osoljeno vodo in med pripravo omake skuhajte testenine.

V omako vsaki 2 minuti zaporedno dodajajte najprej narezane spodnje dele špargljev, nato srednji del, zelje narezano na večje kocke in šele na koncu razpolovljene vršičke. Ko dodate vršičke špargljev prilijte tudi smetano in oljčno olje ter rahlo premešajte.

Sedaj dodajte tudi testenine in ponovno premešajte.

Če želite, da bo jed sočna in omaka kremasto tekoča jed ponudite takoj, po vrhu po želji posipajte sveže riban parmezan. K jedi ponudite tudi skledo spomladanske solate.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor