Pretresen pohan piščanec iz pečice
Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste si zaželeli pohanega piščanca, pa se vam res ni dalo kuhati? Ker se mi to kar pogosto dogaja, sem našla način, kako pripraviti piščanca na peko v pičlih petih minutah, mogoče še celo malo manj. Pretresen pohan piščanec iz pečice je ne le brez glutena, ampak tudi brez nezdravega pohanja, okus pa ima ravno tak, kot tisti ta pravi mastni pohan piščanec, ki me spomni na otroštvo.
Pretresen pohan piščanec iz pečice – pripomočki:
- plastična vrečka
- pekač
- vilica
- čajna žlička
- kuhinjska tehtnica
- električna pečica
Pretresen pohan piščanec iz pečice – sestavine:
(za 2-3 osebe)
- 500 g filejev piščančjih krač (ali katerikoli drug del piščanca)
- 170 g mletih mandljev
- 2 čajni žlički soli
- ½ čajne žličke popra
- 2 čajni žlički mlete paprike
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 2 žlici olivnega olja
Pretresen pohan piščanec iz pečice – priprava:
Prižgite navadno pečico na 220 °C.
V plastično vrečko stresite vse suhe sestavine.
Dobro pretresite, da se zmešajo.
Vzemite kos piščanca in ga vrzite v vrečko.
Primite v roke in pretresite vrečko.
Kos piščanca postavite na pekač, na katerega ste zlili 2 žlici olivnega olja.
Nadaljujte s tresenjem vrečke toliko časa, da »spanirate« vse kose.
Piščanca postavite na pekač in pecite 25 minut.
Vzemite iz pečice in z vilico obrnite vse kose, ter pecite še nadaljnjih 20 minut.
Za ta ekspresen recept lahko uporabite katere koli kose piščanca si zaželite. Pazite le, da boste priredili čas pečenja. Tudi začimbe lahko zamenjate po želji. Mogoče dodate ščepec kajenskega popra za bolj vročo varianto? Ali pa rožmarin za bolj mediteransko?
Jaz prisegam na ta hiter recept, kjer priprava traja le par minut, preostali čas pečenja pa se lahko posvetim drugim stvarem. Pretresen piščanec iz pečice je okusen, kot da bi za cvrtnikom stala več kot eno uro, obljubim.