Piščančji file v curry omaki
Print Friendly, PDF & Email

Nekaj dni nazaj mi je prijateljica prinesla curry  naravnosti iz Indije in seveda sem ga morala takoj preizkusiti.  Curry je kombinacija večih začimb in tako ga je moč dobiti z močnejšim, pikantnim okusom, pa vse do bolj blagega in sladkastega. Vsekakor ga takoj prepoznamo po intenzivni rumeni barvi in značilnim vonjem. Moja družina obožuje piščančji file, prav tako jim zelo ugaja okus curry, zato sem se odločila, da naredim sočen piščančji file v curry omaki.


Piščančji file v curry omaki – pripomočki:

  • skleda
  • ponev
  • kuhalnica
  • žlica

Piščančji file v curry omaki – sestavine:

Za 4 osebe

  • 2 piščančja fileja
  • 1 žlička domače suhe mešanice začimb
  • sol
  • poper
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 zvrhana žlička curry začimbe
  • 1 žlička naribane ingver korenine
  • ščep česna v prahu
  • naribana limonina lupinice
  • 150 g zelenega graha (svežega, zmrznjenega ali vloženega)

Piščančji file v curry omaki – postopek:

Če imamo piščančji file še na kosti, ga najprej razkoščičimo, narežemo na poljubno velike kose, pod tekočo vodo umijemo in osušimo ter rahlo natremo s soljo in domačo mešanico začimb.

V ponvi segrejemo maščobo in piščančje zrezke popečemo z obeh strani, toliko časa, da se rahlo zapečeno obarvajo. Nato jih poberemo iz ponve in odložimo na krožnik.

V ponev v kateri smo popekli piščančji file, dodamo kokosovo mleko, smetano za kuhanje, curry, česen v prahu, limonino lupinico, naribano ingver korenino in sol. Premešamo in pustimo, da zavre. Curry doziramo po občutku, kar pomeni, če želimo bolj blagi okus, ga dodamo manj. Nam je všeč intenziven okus in pikantnost začimbe, zato ga dodam več. Od količine curryja je odvisna tudi barva omake.

Piščančje fileje položimo nazaj v ponev z omako in na rahlem ognju pustimo kuhati še cca. 20 minut oz. odvisno od debeline piščančjih filejev. Na koncu dodamo še kuhan grah in vse skupaj pokuhamo še 5 minut.

Piščančji file v curry omaki običajno postrežemo s kuhanim rižem, vendar bo tudi pire krompir ali pražen krompir odlična izbira.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor