Piščančja bedra v gorčični marinadi s sojino omako in zelišči
Print Friendly, PDF & Email

Naredite tokrat malce drugačno marinado za piščančja bedra (lahko tudi za file ali kar celega piščanca). Priprava je tudi pri tej marinadi, kot pri vseh drugih, sila enostavna, le malce prej jo pripravite, da bo meso v marinadi vsaj pol ure pred peko. Potem pa le še spečete in piščančja bedra v gorčični marinadi s sojino omako in zelišči bodo pripravljena, da jih postrežete.

Pripomočki za bedra v gorčični marinadi

  • skodelica
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • papirnate brisačke
  • pekač z višjim robom, primerne velikosti (moj je velikosti 28×36 centimetrov)
  • pečica

Sestavine za bedra v gorčični omaki

Za 5-6 oseb

  • 6 piščančjih beder

Za gorčično marinado:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 2-3 stroki česna
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica sojine omake (temne)
  • mleti poper po okusu
  • sol po okusu
  • 1/2 čajne žličke timijana
  • 1/2 čajne žličke majarona
  • 1/2 čajne žličke rožmarina (v mojem primeru manjša vejica svežega)
  • 1 čajna žlička mlete rdeče sladke paprike (lahko tudi ostre)

Priprava piščančjih beder v gorčični marinadi

Najprej pripravimo marinado. Priporočam vam, da piščančja bedra marinirate vsaj pol ure pred peko, nič pa ne bo narobe, če jih boste marinirali nekaj ur ali celo preko noči.

Ker sem imela svež rožmarin, sem ga najprej osmukala in drobno nasekljala. Če imate posušenega, ta korak izpustite. V primeru, da imate svež timijan in majaron, tudi ti dve zelišči osmukajte in nasekljajte.

Česen olupimo in drobno nasekljamo.

Sedaj si pripravimo vse sestavine in v skodelico, v kateri bomo pripravimo marinado, damo najprej olivno olje, kateremu dodamo gorčico in nato še sojino omako in zelišča, mleto rdečo papriko in nasekljan česen.

Vse sestavine za marinado z žlico dobro zmešamo med seboj, da dobimo enotno zmes – marinado za piščančja bedra.

Piščančja bedra splaknemo pod hladno vodo in jih osušimo s papirnatimi brisačkami (jaz sem jih odlagala na kuhinjsko brisačko, nato pa osušila s papirnatimi brisačkami).

Bedra z vseh strani premažemo z gorčično marinado s sojino omako in zelišči in jo dobro vtremo v meso. Marinirana bedra polagamo v pekač, enega poleg drugega. Pekača nam ni potrebno naoljiti.  Pustimo stati vsaj 30 minut. Nič ne bo narobe če bodo bedra v marinadi tudi preko noči.

Pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 170 °C (ventilacijska pečica) in pečemo približno 40 minut oz. toliko časa, da piščančja bedra postanejo lepo, hrustljavo zapečena.

Postrežemo s poljubno prilogo in kosilo je tu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor