Pečene hrenovke z grahom in krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Pečene hrenovke z grahom in krompirjem so kombinacija za obrok,ki je v današnjem tempu življenja kar malo pozabljen. Krompir in hrenovka sta v dnevnih obrokih večkrat na mizi, na grah pa kar malo pozabljamo, čeprav je grah druga najbolj pomembna stročnica, ki se uporablja v prehrani. Grah lahko uporabljamo svežega ali kuhanega. Zgodovinarji ugotavljajo, da so naši predniki poznali grah pred fižolom, saj grah vsebuje veliko hranljivih snovi in vitamina A in B kakor tudi minerale, železo, fosfor in kalcij.

pecene-hrenovke-z-grahom-krompirjem

Hrenovke z grahom in krompirjem – pripomočki

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • skleda
  • 2 kozici
  • kuhalnica
  • cedilo

Hrenovke z grahom in krompirjem – sestavine

Za 2 osebi

  • 2 hrenovki
  • 300 g graha (kuhanega ali iz konzerve)
  • 350 g krompirja
  • 2 žlici sončničnega olja

Hrenovke z grahom in krompirjem – postopek priprave

Grah operemo in ga damo kuhati v kozico. Pazimo, da graha ne kuhamo predolgo, da ostane kompakten in, da ni premehak.

pecene-hrenovke-z-grahom-krompirjem

Krompir operemo in ga neolupljenega skuhamo, ko je kuhan, ga olupimo.

pecene-hrenovke-z-grahom-krompirjem

Hrenovke zarežemo po obeh straneh na razdalji 2 cm, v ponvi segrejemo sončnično olje, in damo peči narezane hrenovke.

pecene-hrenovke-z-grahom-krompirjem

Ko so hrenovke pečene, jih umaknemo in v ponev damo peči krompir, ki ga narežemo na manjše kose in grah ki smo ga precedili, vse skupaj rahlo prepečemo.

pecene-hrenovke-z-grahom-krompirjem

Postrežemo vse skupaj.

Dober tek vam želi Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor