Pečena paprika s čebulo, slanino in sirom
Pečena paprika s čebulo, slanino in sirom je kombinacija, ki bo narisala nasmeh na vaš obraz. Takšna pečena kombinacija zelenjave da obroku slasten okus, v katerem se mešata paprika in čebula, slanina in sir pa dodata slano sladek pridih. Ta obrok je vitaminsko in kalorično zelo močan, zato je priporočljiv za zajtrk ali kosilo, ko je pred nami še del dneva, ko bomo energijo še potrebovali. Priprava je zelo enostavna, sestavine pa skoraj vedno na dosegu rok, saj so slovenski hladilniki ponavadi dobro založeni z artikli, ki jih potrebujemo za pripravo takšnega obroka.
Pečena paprika s čebulo, slanino in sirom – pripomočki
- deska za rezanja
- nož
- pečico
- krožnik
- gospodinjske klešče
Pečena paprika s čebulo, slanino in sirom – sestavine
Za 4 osebe:
- 2 srednje veliki papriki
- 1 čebula
- 150 g slanine
- 3 lističi sira za toast
- nekaj listov rukole
- sol in poper po okusu
Pečena paprika s čebulo, slanino in sirom – postopek
Izberemo dve srednje veliki papriki, ki ju dobro operemo in zbrišemo z čistim prtičkom, da bosta suhi, olupimo čebulo. Papriko narežemo na štiri dele in ji odstranimo semena, olupljeno čebulo pa razpolovimo. Kasneje, jo bomo narezali še na rezine.
Papriko naložimo na pladenj in v njih naložimo na rezine narezano čebulo.
Dodamo na rezine narezano slanino, ki je lahko pečena ali prekajena.
Za zaključek pa dodamo še rezine toast sira.
Tako pripravljeno papriko damo peči v ventilatorsko pečico na 160 °C približno 20 – 25 minut.
Preden postrežemo, na krožnik damo rukolo, ki jo uporabimo za posteljico, po potrebi pa še solimo in popopramo.
Veliko užitkov ob jedi vam želi, Lučka Glaser.