Panirane dežnikarice
Print Friendly, PDF & Email

Panirane dežnikarice so okusen in bogat obrok, ki ga priporočam za kosilo, da lahko v popoldanskem času, ko opravljamo še različna dela, potrošimo energijo in s tem tudi uredimo prebavo. Saj je poznano, da se gobe razvrščajo pod začimbe in so tako težje prebavljive.

Pripomočki za nabiranje in pripravo paniranih dežnikaric:

  • košara
  • nož
  • 3 sklede
  • vilice
  • kuhinjske klešče
  • cvrtnik ali posoda za paniranje
  • posoda za odlaganje ocvrtih paniranih dežnikaric
  • 2 krožnika

Sestavine za pripravo paniranih dežnikaric

Za 4 osebe:

  • 5 srednje velikih dežnikaric (velikost odvisna od gobarske sreče pri nabiranju)
  • 4 jajca
  • 200 g do 300 g belih drobtin
  • 200 g  bele mehke moke
  • olje za paniranje, količina odvisna od velikosti posode
  • sol po okusu

Postopek priprave paniranih dežnikaric

Dežnikarice doma dobro pregledamo, odstranimo smeti, ki se rade skrivajo pod klobukom dežnikarice in po potrebi splaknemo pod tekočo vodo, dežnikaric nikoli ne namakamo v vodi. Pred paniranjem jim odstranimo pecelj, če so dežnikarice velike, jih razrežemo na primerno velike kose za paniranje.

V skledo ubijemo jajca, jih stepemo in posolimo.

Dežnikarice najprej povaljamo obojestransko v moki, nato nadaljujemo tako, da postopek ponovimo v posodi s stepenimi jajci. Na kraju jih povaljamo obojestransko v posodi z drobtinami in dežnikarice so pripravljene za paniranje.

Panirane dežnikarice odlagamo na krožnik.

nato jih v cvrtniku ali posodi za cvrtje, v katero nalijemo olje in ga pred tem segrejemo, obojestransko ocvremo, da dobijo lepo zlato rumeno barvo.

Priporočilo
Pri obrokih, ko so na jedilniku gobe ni priporočljivo pitje alkoholnih pijač.

Veliko gobarske sreče in ne pozabite, naberite samo toliko dežnikaric kolikor jih boste zaužili, ostale pustite za okras gozda. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 3.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor