Okusne gratinirane testenine z mletim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Velikokrat se zgodi, da skuhamo preveč bolonjez omake, nato del te zamrznemo. Kako jo ponovno uporabiti, da bi bila jed malenkost drugačna? Pripravite okusne gratinirane testenine z mletim mesom – s tem dobimo odlično sočnost omake ter zapečene testenine. Pa poglejmo …

Okusne gratinirane testenine z mletim mesom – pripomočki:

  • lonec ter dve kozici
  • kuhalnica
  • cedilo za testenine
  • ribežen
  • globok pekač poljubne dimenzije
  • pečica
  • štedilnik

Okusne gratinirane testenine z mletim mesom – sestavine:

(za 3 – 4 osebe)

  • 300 g poljubnih testenin (polžki, peresniki, svedri)
  • žlička soli
  • že narejeno bolonjez omako – odmrznjeno
  • 200 g pelatov (po potrebi)
  • pest naribanega sira – po želji še parmezan

Za bešamel:

  • 30 g masla
  • 30 – 40 g moke
  • pol litra mleka
  • ščep muškatnega oreščka

Okusne gratinirane testenine z mletim mesom – postopek:

Zamrznjeno bolonjez omako najprej odtalimo. Dodamo jo v kozico in na nizkem ognju pokuhamo. V kolikor je suha, jo zalijemo s pelati ter zavremo. Na tak način lahko porabimo tudi ostanke čuftov.

V loncu zavremo vodo, solimo ter kuhamo testenine toliko minut kolikor je navedeno na embalaži. V drugi kozici si pripravimo bešamel omako.

Pečico nastavimo na 190°C. V globok pekač stresemo skuhane testenine (vodo odlijemo). Nato dodamo bolonjez ter bešamel in vse skupaj dobro premešamo. Čez jed naribamo še trdi sir in po želji parmezan ter vse skupaj zapečemo v pečici 20 – 30 minut.

Hitro kosilo je tu in obliznimo si prste 🙂 Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.2]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor