Narastek iz brstičnega ohrovta
Print Friendly, PDF & Email

Imate tudi vi doma koga, ki zelo rad je zelenjavo, torej tudi brstični ohrovt, ali pa nekoga – pogosto so to otroci – ki se upira vsemu zelenemu na krožniku? Za vse bo odličen narastek iz brstičnega ohrovta, ki je okusna jed za kosilo mesojedcev ali vegetarijancev ter tistih, ki jim ta zelenjava ne diši najbolj.

Pripomočki za narastek iz brstičnega ohrovta:

  • posoda za kuhanje
  • deska
  • nož
  • cedilo
  • skodelica
  • nepregorna posoda (moje je premera 20 cm)

Sestavine za narastek iz brstičnega ohrovta za 3 osebe:

  • 25 srednje velikih glavic brstičnega ohrovta
  • 1 jajce
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • malo naribanega muškatnega oreščka
  • ščep posušenega timijana ali ena sveža vejica
  • sol
  • maščoba za nepregorno posodo
  • 75 g poljubnega sira

Postopek za narastek iz brstičnega ohrovta:

Za narastek iz brstičnega ohrovta najprej pripravimo brstični ohrovt. Glavicam odstranimo poškodovane listke, jih prerežemo na pol, damo v cedilo in splaknemo pod tekočo vodo. V posodo za kuhanje nalijemo vodo, jo solimo in ko zavre, vanjo stresemo brstični ohrovt. Kuhamo približno 10 minut, potem vodo odlijemo, brstični ohrovt pa preložimo v nepregorno posodo, ki jo prej pomažemo z nekaj kapljicami maščobe.

V skodelici zmešamo 1 jajce, 1 dl smetane za kuhanje, ščep posušenega timijana ali listke ene vejice timijana, malo naribanega muškatnega oreščka in sol po okusu (približno 1 ščep).

Z mešanico prelijemo brstični ohrovt v posodi. Naribamo sir in ga malo dodamo v posodo. Vse skupaj premešamo.

Čez posujemo preostali sir in posodo postavimo v pečico, ogreto na 170 °C. Pečemo približno 35 minut oziroma dokler se na vrhu ne začne pojavljati zlata skorjica.

Zraven se podajo zrezki v kremni omaki s šampinjoni ali pa goveji polpeti s parmezanom iz mesa, ki nam ostane od goveje juhe. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor