Mesno cvetačni polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Super okusni in lahki polpeti, sestavljeni iz cvetače in mesa ter seveda začimb. Priprava je enostavna saj cvetače pred izdelavo polpetov nič ne kuhamo ali kakorkoli drugače toplotno obdelujemo. Zraven lahko postrežemo krompirjevo prilogo, kvinojo ali pa zgolj porcijo sezonske solate.

Pripomočki za mesno cvetačne polpete:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za mesno cvetačne polpete:

Za 2 osebi:

  • 300 g mletega mesa
  • 250 g cvetače
  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 1 žlička peteršilja ali pol žličke bazilike
  • 1 žlica olja
  • 4 žlice krušnih drobtin ali bučnih drobtin, če se prehranjujete po LCHF

Postopek za mesno cvetačne polpete:

Glavne sestavine: meso, cvetačo, jajce ter česen in čebulo si pripravimo na sobno temperaturo.

Cvetačo operemo, osušimo ter na drobno nasekljamo ali zmeljemo v multipraktiku. Vendar naj bo zmleta na grobo. Čebulo in česen na drobno narežemo ter popražimo na žlici olja. Ohladimo.

V posodi vse sestavine dobro zmešamo: mleto meso, nasekljano cvetačo, popraženo čebulo s česnom, jajce ter peteršilj ali baziliko. Solimo in popramo po okusu.

Maso pustimo počivati približno 30 minut, da se vse sestavine in okusi med seboj dobro povežejo. Če je masa premehka za oblikovanje polpetov, dodamo žlico krušnih ali bučnih drobtin. Nato oblikujemo polpete in jih polagamo v drobtine.

Polpete nalagamo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, vsakega poškropimo s par kapljicami olja in pečemo v naprej ogreti ventilacijski pečici 30 minut na 180 °C.

Polpete postrežemo takoj tople z raznovrstno krompirjevo prilogo, porcijo sezonske solate, zelo priporočam pa tudi kvinojo s popečeno zelenjavo.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor