Krompirjeva zloženka z gobami
Print Friendly, PDF & Email

Krompirjeva zloženka z gobami je nasiten samostojni obrok primeren za vse letne čase. V poletno jesenskem času si obrok pripravimo s svežimi gobami, v zimskem pa z suhimi. Krompir, ki je pri Slovencih zelo pogosto na jedilniku, je v kombinaciji z gobami dobrodošla popestritev vsakodnevne prehrane. Krompirjeva zloženka z gobami skupaj z ostalo zelenjavo, mlekom in sirom, da obroku polno kalorijsko vrednost in nas  dodobra nasiti.

 

Pripomočki za krompirjevo zloženko z gobami

  • deska za rezanje
  • tehtnica
  • nož
  • stepalo
  • ponev
  • posoda za stepanje
  • kuhalnica
  • lopatica
  • skodela za namakanje jurčkov
  • krožnik
  • pekač (15 X 25) cm
  • ventilatorsko pečico

Sestavine za krompirjevo zloženko z gobami

Za 4 osebe:

  • 300 g krompirja
  • 15 g jurčkov suhih ali 300 g svežih
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • 1 paprika
  • 200 ml mleka
  • 2 jajca
  • 100 g naribanega sira mozzarella ali ementalec
  • 2 žlici drobtin
  • 1 žlica olja
  • mleti poper (po okusu)

Postopek za pripravo krompirjeve zloženke

Krompir po tehtanju olupimo in ga narežemo na tanke rezine, suhe jurčke stehtamo in pregledamo. Enako storimo s svežimi, le da sveže še narežemo.

Suhe jurčke namočimo v mlačno vodo in jih namakamo približno dve uri, v tem času na drobno narežemo čebulo, paradižnik in papriko, ter pripravimo ostale sestavine.

V ponvi na olju prepražimo čebulo, papriko in paradižnik, na koncu dodamo še jurčke. Pekač naoljimo in potresemo z drobtinami.

V pekač naložimo plast krompirja, nato še plast prepraženih sestavin in to ponovimo tako da je naloženo v dveh plasteh, v posodo za stepanje pa damo mleko in jajca.

Mleko in jajca stepemo, prelijemo zloženko in na koncu potresemo z naribanim sirom.

Vse skupaj vstavimo v ventilatorsko pečico, ogreto na 180 °C in pečemo približno 30 minut ter še vroče serviramo.

Dober tek vam želim Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor