Adventni koledar, narejen iz rolic toaletnega papirja
Print Friendly, PDF & Email

Prihaja božič in, ker sem se letos odločila, da bom malo bolj ustvarjalna, sem naredila adventni koledar iz rolic toaletnega papirja. Idejo sem našla na internetu. Rolice sem zavila v zavijalni papir in jih okrasila. Škatlice sem nalepila na karton, v obliki novoletne smrekice. Naredila sem še božične čokoladne pralineje, ki sem jih zavila v peki papir in nanj sem nalepila božično željo. Pri ustvarjanju adventnega koledarja vam lahko pomagajo tudi vaši otroci, saj bodo zelo uživali pri barvanju in okraševanju rolic. Moj 2 letni sin mi je pomagal pri barvanju in ob tem neizmerno užival, še bolj pa bo ob odpiranju adventnega koledarja.

Adventni koledar, narejen iz rolic toaletnega papirja

Pripomočki za adventni koledar:

 • 24 rolic od toaletnega papirja (ali 12 rolic od papirnatih brisačk, ki jih razpolovite)
 • škarje in škarje z zobčki
 • lepilni trak
 • lepilo
 • ostanki zavijalnega papirja
 • božični trakci (zavijalni trak)
 • božični okraski
 • barvice in zlato pisalo
 • barvni papir
 • ravnilo (jaz sem uporabila še ravnilo, ki se uporablja za mandale)
 • svinčnik
 • kdor lepo piše, lahko številke in voščila napiše na roke (sama sem raje naredila to na računalniku in jih natisnila)
 • spenjač za papir
 • velik karton ali lepenka za advetni koledar

Kako naredimo adventni koledar

Izdelava darilnih škatlic iz rolic

Na mizo sem si dala 24 rolic od toaletnega papirja, zavijalni papir, škarje, lepilo, barvice, božične okraske in trakce.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Barvni papir sem obrezala po velikosti rolice. Rolico sem namazala z lepilom in jo ovila z barvnim papirjem, ki sem ga pred tem obrezala po njeni velikosti. Konec papirja sem še enkrat zalepila z lepilom, da bi lepilo zagotovo držalo. Rolico sem tudi okrasila z božičnimi okraski.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Ostale rolice sem zavila v zavijalni papir, ki mi je ostal od lanskega leta, barvni papir ali pa jih je sin porisal. Po želji jih okrasite, papirju s pomočjo škarij z robom lahko odrežite konce, da rob ne bo pri vseh rolicah raven, itd. Prepustite se domišljiji. Sama sem narisala tudi mandalo, moj sin pa mi je, kot sem že omenila, pomagal pri okraševanju in eno rolico tudi porisal.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Iz rolic sem naredila darilne škatlice, te pa sem naredila tako, da sem na koncu rolice njen rob pritisnila noter in nato drugi rob čez njega, da se zapre.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Moja miza je bila polna še ne zaprtih darilnih škatlic, v katere sem  dala čokoladne pralineje z božičnimi željami.

čokoladni adventni koledar

Čokoladni pralineji so čakali, da jih zavijem v peki papir in jih skupaj z božičnimi željami položim v prazne škatlice, ki sem jih naredila iz rolic toaletnega papirja. Vanje seveda lahko daste tudi kaj drugega. Škatlice sem nato eno za drugo zaprla.

Darilne škatlice lahko podarite komu za božič, ali pa jo nalepite na božično smrekico in naredite čokoladni adventni koledar, kot sem to naredila jaz.

čokoladni adventni koledar

 Izdelava adventnega koledarja

Iz kartona ali lepenke izrežem trikotnik (50 centimetrov naj bosta dolgi daljši stranici, krajša pa 40 centimetrov). Deblo naj bo kvadratne oblike in veliko 15 x 15 centimetrov.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Smrekico iz kartona položim na zavijalni papir in ga vanj zavijem.

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

adventni-koledar-narejen-iz-rolic-toaletnega-papirja

Sestavljanje adventnega koledarja

Na božično smrekico, ki predstavlja adventni koledar, sem nalepila darilne škatlice, v katerih so čokoladni pralineji z voščili. Lahko pa v škatlice zapakirate samo božične želje ali kaj drugega. Na škatlice pa sem zapisala tudi številke od 1 do 24.

Opomba
Nikar jih ne pozabite napisati, le tako bo vaš adventni koledar pravi. Zaporedje na adventnem koledarju pa naj ne bo enako, ampak na adventni koledar nalepimo darilne škatlice v naključnem zaporedju.

advetni koledar

Vsak dan, skupaj z otroki (ali naj to storijo sami, če so že dovolj veliki) odprite eno škatlico in odkrijte presenečenje, ki se skriva v njej. Naj bo vsak dan majhno čokoladno presenečenje tudi med prazniki!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor